Mijn weekend en mijn adres
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
09 Juli 2007 | Mexico, Mexico-stad
Nou…we hebben al weer een lekker weekendje gehad. Vrijdagavond zijn we naar een grote shopping mall geweest, voor de mensen die niet weten wat het is. Het is een super groot winkelcentrum met heel veel winkels. Daar heb ik natuurlijk wel wat geld uitgegeven, ik heb een paar shirtjes gekocht een oorbellen en een riem. Lotte en Linda hadden een verrassing gekocht, een pet voor ons huisje! Ze hadden een visje gekocht met een kom etc. Kost geen drol hier. Ons visje heet Borrachita en ze voelt zich al behoorlijk thuis. De naam is wel grappig bedacht want borracha betekent dronken en ita is een verkleindwoordje. Wel leuk bedacht toch van Lotte en Linda?
Zaterdag zijn we een beetje vroeg opgestaan, we zijn naar el centro historico geweest. Dus het centrum van Mexico City. Dat was echt supermooi en een superleuk dagje! We gingen eerst met de taxi, toen met de bus en toen met de metro. De bus en de metro kost hier gewoon maar een paar cent!!! Niet normaal hoe goedkoop, maar we kwamen met de metro midden in de stad uit, op dat beroemde plein (zie foto’s!). We hebben eerst het kathedraal bezocht en toen hebben we een heerlijk drankje genuttigd op het dakterras van een hotel. Daarna zijn we een straat ingegaan wat superdruk was. Het bleek een markt te zijn…die markt was echt supergroot en het was superdruk. Overal kraampjes met sjaaltjes, shirtjes, sieraden en shit! Echt niet goed voor mij dus, want ik ben verslaafd aan die dingen! Maar gelukkig hadden we de jongens bij ons, die geen zin hadden om allemaal shit te kopen. Ik ga wel een x met alleen meisjes :P:P. Nadat we een beetje rond gekeken hadden op de markt, zijn we op la torre latinoamericana geweest, een beetje te vergelijken met de Empire State Building waar we in NY op zijn geweest, maar dan lager. Maargoeed…het gebouw was hoog genoeg om een beeld te krijgen van de stad. Je zag vooral veel smog haha..echt zo’n laag zag je hangen. Verder merk je weinig van de smog. Maar je kon ook zien dat Mexico City niet echt een hele mooie stad is, het is vooral heeeel dicht bevolkt. Alles staat vol gebouwd met huisjes en hier en daar zie je een parkje en een mooi gebouw.
Nadat we het gebouw hadden bezocht, hebben we een beetje rondgelopen in het centrum. We gingen een straat in waar ze gewoon alleen maar sportwinkels hadden, alleen maar! Volgensmij wel een stuk of 50, zwaar relaxt dus. We zijn ook echt bijna elke sportwinkel in geweest, beetje voetbalshirtjes kijken enzo. Op een gegeven moment waren we Bob en Ted kwijt. Die waren dus in een seksshop, najah een seksshop van drie verdiepingen gewoon, een heel sekspaleis. We stonden ook nog voor een heel mooi kunstmuseum, we hebben besloten om dat de volgende x te bezoeken, want er stond een gigantische rij. En we kunnen nog vaak genoeg naar het centrum toch….? We hebben nog een restaurtantje opgezocht om wat te eten. Dat was niet echt wat, want je wordt constant lastig gevallen door kinderen die kauwgom en lolly’s proberen te verkopen en door irritante verkopers op straat. Het eten was al helemaal niks, want we hadden een salade besteld, die mocht je zelf mocht samen stellen. Er lagen een paar komkommertjes, tomaatjes en een beetje sla. Nou, daar gaan wij niet voor betalen hoor!!! Bob en Hans hadden wel een fatsoenlijke maaltijd gekregen, we zijn met alle meisjes naar de Subwaygegaan om een broodje te nuttigen. We hebben niks bijzonders gedaan ‘s savonds en zijn lekker op tijd naar bed gegaan.
Vandaag zijn we met Karla, de dochter van de huisbaas, waar we inmiddels vrienden mee geworden zijn naar de Nike store geweest. Een vette winkel met alleen maar Nike. Daarna zijn we naar een super grote shopping mall geweest, nog veel groter dan die van vrijdag. We hebben een beetje getourd door de bergen, wel mooi om te zien, want zo heb je een mooi uitzicht over de stad. Nou, ik heb me prima vermaaaakt in de shopping mall! Ik heb een vette tas gekocht van Guess, was in de opruiming en een vet stylo jasje bij de Adidas winkel. ZADRACH jij was gek geworden hier, die Nike en Adidas winkels…pff..echt wat voor jou! Als ik nog iets voor je moet mee brengen?? We hebben eigenlijk hele dag beetje rond gehangen in winkels en is de dag alweer voorbij gevlogen.
Okee…whaha…we hebben me net iets grappigs mee gemaakt. Te jammer dat we geen camera bij ons hadden! We gingen naar onze oude huisje omdat we de huur voor de eerste 5 dagen niet betaald hadden. Daarna gingen we ff een pizzaatje ergens eten, die pizza’s waren heerlijk! Maargoed, we wilden dus een taxi naar huis pakken, toen de politie langs kwam. Hans ging ff een babbeltje met ze maken en uiteindelijk had hij geregeld dat de politie ons naar huis bracht. Was echt te gek gewoon.
Bij de foto’s kunnen jullie een plaatje vinden van de politieauto. Het is een soort van jeep met een open achterkant. Er zaten vier politiemannen in en wij zaten in dat open gedeelte. Gekk....we reden midden door het verkeer, echt superleip! Zes van die Nederlandse gekken in die auto. Ze hadden ons afgezet bij de universiteit. Nou…ik kan je 1 ding vertellen, de politie is hier zo corrupt als de neten. Ze flirten gewoon met je en ze wouden ons telefoonnummer. Die hebben we niet gegeven, geen idee wat ze er mee moeten. We hebben wel telefoonnummers van hun ontvangen, kunnen ze ons mooi een keer helpen als we in de pinari zitten :P! Hehe…
ONS ADRES IS TROUWENS:
AV Ricardo Flores Magón # 11
San Bartolo el Chico
Tlalpan 14380
México D.F.
Duss als jullie kaartjes ofzo willen sturen ;)!
Hoe is het met jullie? Fijn dat je een mooie vakantie hebt gehad oma! En hoe is het met Oma Minkhorst? En met de rest van de familie en mijn vriendjes en vriendinnetjes, superlief dat jullie een berichtje achter laten. Oja Liset, ik stuur zo snel mogelijk een mailtje terug….
Dikke kus en leifs Sanne
09 Juli 2007 - 09:17
Liset:
heey schatje.. echt weer super om wat van je te lezen!! Haha.. ik zie al dat je iets beschaafder begint te praten nu je onder de normale mensen komt (pinari??? nuttigen??? ) hahahaha.. goedzo schat!!
Geeaaak, ik had ook wel even een rondje willen rijden in de politie auto, zien er beter uit dan hier in wwijk!!! Super relax dat jullie hun nummers hebben, dat kan altijd van pas komen!
Ik heb wel een relax weekend gehad! Gisteren bij Ilona geweest en was weer een berucht NOWAK-feestje!! Fennie, Ilona en Vero aan de TEQUILLA!!! haha..
maar schat ik zit nu op school, heb zo projectpresentatie in het ENGELS :S:S:S !!! Dus ik moet weer gaan.. wacht op je mailtje!! spreek je snel weer schat..
HVJ kusje... -
09 Juli 2007 - 11:31
Daantje:
He san! ik houdt alles bij hoor wat je schrijft! met mij gaat het goed. Ben al wel zenuwachtig voor vrijdag, maar dat gaat allemaal goed komen. Heb alle afscheidsfeestjes ondertussen gehad en nu nog ff mijn koffer inpakken en dan ben ik er klaar voor!!!
Meis heel veel plezier verder en we houden contact!
kus Daantje -
09 Juli 2007 - 13:23
Saskia:
Heeey die sannee
is het leuk daar
Helemooie vis hooorr:p maar hoe krijg je hem mee in de vliegtuig :)
Nouja...anders kom ik hem wel brengen :p
Kus Saskiaa -
09 Juli 2007 - 16:47
Lot:
hee san..
gek die shopping malls wil ik ook heen.. maar als je keertje mooie nikies tegen komt.. je weet wat je er mee moet doen he.. Maat 39.. ik wil tog nog paar nieuwe en dan scheelt het me denk ik wel wat.. dan stuur ik je wel geld op.. whaha.. ik ben blij dat je het daar super leuk hebt.. gelukkig maar..
ik kan trouwens woensdag me scooter ophalen.. :D:D
zilvere speedfight 2..
ben ik echt net zo blij.. ik stuur je wel een foto als ik hem heb..
oja weetje wie me nog belde..
iedereen.. vet leuk.. dacht wie is dat dan maar wel lief...
houvanje..
kus -
09 Juli 2007 - 17:57
Loon:
He meissie,
Nou ik lees het allemaal wel weer, je hebt genoeg te doen..hahha..vooral shoppen en shoppen oh ja en een cursus skippen ;-)
Ma goed hier nog steeds alles rustig, slecht weer, alleen gister was het lekker weer ma dat kan ook niet anders als er een feestje bij de nowakkies is. Nou mijn welcome home party was dus gister was heel gezelli en alle vriendinnetjes waren gekomen, behalve jij dan..;-) Voor de rest nog alles rustig en heb je niet veel spannends gemist hoor. Nou meissie wacht weer opje volgende verhaaltje hoor..
Kussie -
10 Juli 2007 - 12:37
Floor:
haay sanneee!!! super dat je het zo leuk hebt, snel weer schrijven en je verhaaltjes met ons delen.. veel plezier en doe een beetje rustig aan he :P tot snel schat kus floor