De afsluiting van mijn avontuur in Mexico!
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
15 Januari 2008 | Mexico, Mexico-stad
Kerstmis
Kerstmis wordt hier duidelijk anders gevierd dan we in Nederland gewend zijn.
In Mexico is kerstavond, de 24ste de belangrijkste dag, ze gaan meestal door tot midden in de nacht en 1ste kerstdag wordt meer gezien als een relax dag, 2de kerstdag kennen ze hier niet.
Ik heb kerstmis met Char gevierd, kerstavond vierde ik met hem en zijn familie. Ik was knetterzenuwachtig, want ik kende echt alleen 1 nichtje en zijn ouders, toen ik binnen kwam waren alle ogen op mij gericht. Maar erg leuk om zijn familie te ontmoeten, lieve mensen.
Eerst hebben we gezongen voor Jezus (katholiek land he), daarna hebben we gegeten en vervolgens hadden ze net zoals wij dat altijd doen met Sinterklaas, maar soms ook met kerst een supriseavond. Hier doen ze het alleen wel iets anders, ze werken met thema’s. Het thema dit keer was shirtjes met opdruk, ik heb een heel leuk shirtje gekregen met opdruk van zijn nichtje. Wat ook heel Mexicaans is, om een toast te doen en dat iedereen dan een soort van kleine speech houdt. Char en zijn oom stonden dit keer in de belangstelling, omdat Char een half jaar naar het buitenland gaat en omdat die oom ziek is en hierdoor werd het allemaal een beetje sentimenteel. Op een gegeven moment stond de halve familie te huilen en elkaar te omhelzen en te knuffelen, op dat moment heb ik ook nog even een traantje weggepinkt, omdat ik besefte dat ik mijn familie en vrienden wel erg miste en omdat ik Char ook heel erg ga missen. Ik heb een hele leuke, maar andere kerst gehad.
Tequesquitengo
1ste kerstdag zijn Char en ik naar Tequesquitengo geweest, dat is een plaatsje met en heel groot meer hier 2 uurtjes vandaan. Zijn ouders hebben ooit een huis gekocht daar en we gingen daar met zn 2en een paar daagjes heen. Superchill, want het is een complex met iets van 30 huizen met een groot zwembad. We hebben hier heerlijk gerelaxed, bij het zwembad gehangen, beetje bij zijn huis hangen, naar het meer geweest, op de waterscooter etc.
Etentje Bobs ouders
Aangezien Bob hier een half jaar langer blijft en aangezien zijn ouders hem dus een jaar niet gaan zien, kwamen zijn ouders hem opzoeken. Erg leuke ouders, ook leuk hun om te zien hoe wij hier leven. Bobs moeder had allemaal Nederlands eten meegenomen, lekker stroopwafels en drop gegeten. Mmmmmmm…..ze heeft zelfs 1 avond voor ons Nederlands gekookt, ZUURKOOLSCHOTEL! Normaal gesproken hou ik niet zo van zuurkool, maar het was heerlijk, alleen de appelmoes ontbrak. Ook de huisbazen, het vriendinnetje van Bob plus zijn schoonmoeder, Char en wat andere internationale studenten waren hier, dus we hebben gezellig genoten van deze Nederlandse maaltijd. Daarnaast heb ik me kapot gelachen, want de ouders van Bob zaten aan een tafel met de moeder van het vriendinnetje van Bob en met huisbazen. Het probleem is dat de ouders van Bob geen Spaans kunnen en de rest van de tafel kon geen Engels. Jullie kunnen je dus wel voorstellen dat de communicatie geweldig grappig was, Bobs moeder kan redelijk Frans en probeerde het hier maar mee. Op een gegeven moment zijn ze maar over gegaan op zingen en moesten wij ook een liedje zingen voor de rest. Stonden we daar op een rijtje, Hans, Lotte ik en de ouders van Bob OOOHW DENNEBOOM te schreeuwen…hahahah echt ernstig!
Guanajuato & Guadalajara
We hebben nog een stedentripje gedaan van een paar dagen. We zijn 1 dag in Guanajuato geweest en 1 dag in Guadalajara. Geweldig mooie Mexicaanse steden, we hebben lekker musea en mooie gebouwen bezocht.
Oud & Nieuw
Tja…wat zal ik zeggen over oud en nieuw, totaaaaaaaaal anders dan ik in NL gewend ben. We waren met een groep van 10 man, hebben gekookt en met zn allen gegeten, tussendoor veel tequila gedronken. We hadden de radio aangezet om af te tellen tien seconden voor 12, op een gegeven moment stonden we te wachten en te wachten, maar de aftelling kwam maar niet. We checkten ons horloge en het bleek al bijna 1 over 12 te zijn! Hahahahahah, toen hebben we zelf maar ff afgeteld en een toast gedaan. Kom je buiten, je hoort niks geen vuurwerk, want dat is verboden hier. KAN TOCH NIET? Een oud en nieuw zonder vuurwerk? In Nederland komt ook iedereen naar buiten om Gelukkig Nieuwjaar te zeggen, iedereen leeft op straat, gekkenhuis! Hier is dat totaal anders, we reden richting een club om daar te gaan feesten en er was echt niemand op straat. We hebben de hele nacht tot smorgensvroeg in de club gefeest en 1 ding is niet anders dan in Nederland: knetterbezopen worden.
Onze reis
2 januari hebben Lotte en ik op zn Mexicaans ff een vlucht geboekt, 1 dag van te voren. Voor 130 euro hebben we een retourtje Cancun geboekt, 3 januari vertrokken we naar Cancun.
We zijn naar Cancun, naar Playa del Carmen en naar Tulum geweest. 3 plaatsjes aan het strand, maar totaal verschillend. Cancun is de feeststad van Mexico, beetje het Salou van Spanje. Playa del Carmen is meer het romantische plaatsje waar alle verliefde stelletjes komen en Tulum is veel minder toeristisch en een beetje hippie-achtig. In Cancun hebben we 2 dagen lopen feesten, knetterhard los gegaan, gekkenhuis Lotte en ik! We zijn 1 dag naar Chitzen Itza geweest, 1 van de 7 wereldwonderen, helemaal brak, maar erg mooi om te zien! Vervolgens doorgereisd naar Playa del Carmen, toen we hier aan kwamen leek het wel herfst! Niet normaal gewoon, ik zat daar in mijn zomerjurkje op het strand te bibberen….gelukkig was het de volgende dag stralend mooi weer…we hebben heerlijk gerelaxed aan het strand. Vervolgens doorgereisd naar Tulum, hier sliepen we in Cabanas aan het strand, houten huisjes met een rieten dak. We betaalden eigenlijk te veel geld hiervoor, aangezien er alleen een bed stond in dat huisje en we geen elektriciteit hadden (maar kaarslicht!). Wat heel erg chill was, is dat we echt letterlijk aan het strand sliepen, we werden wakker en we konden direct aan het strand gaan liggen, beter kan niet. Onze vlucht vertrok vanuit Cancun, dus we zijn teruggegaan naar Cancun om hier vervolgens onze laatste stapavond te hebben en om nog slechts 1 dag aan het strand te liggen.
We zijn echt knettercontent met onze vakantie en we zouden echt zo graag nog langer willen blijven, we hadden het echt nodig. Ook al hebben we heel veel geld uitgegeven, we zijn totaal ontspannen en lekker bruin en blond geworden. Vrijdagavond kwamen we terug, Loes was inmiddels ook al weer een weekje hier. Ook wat nieuwe internationale studenten ontmoet van dit semester, heel erg jaloers hoor ben ik op hun!
Dit weekend was erg raar, druk met onze koffer inpakken en de laatste dingen inslaan. Ik begin steeds meer te beseffen dat het afgelopen is hier, ook al mis ik jullie allemaal ontzettend en vind ik het geweldig om jullie weer te zien donderdag, ik wil hier niet weg. Kan geen afscheid nemen van dit land……. Ik kom hier zeker weten terug!
15 Januari 2008 - 08:22
Simone:
Hey Sann...vet gaaf dat je nog ff een reisje hebt gemaakt! Jammer dat het er nu echt op zit, goeie reis naar huis maar geniet vooral nog van je laatste twee dagen daar!
Liefs Si -
15 Januari 2008 - 10:55
Fennie:
San geniet nog ff van je laatste dagje voor zover dat gaat lukken! en ik zie je donderdag! :D
Kus! -
15 Januari 2008 - 15:32
Liset:
schat. ik ben echt blij dat je weer terug komt.. ik snap heel goed dat het voor jou moeilijk is.. en denk dat je het hier ook wel moeilijk gaat krijgen, maar ik sleep je er doorheen en we gaan weer een supertijd hebben hier in het oooo zooo leuke wwijk! HVJ en ik kan niet wachten tot dondermorgen 7 uur! ga je helemaal doodknuffelen!! (en optillen zoals Hassan zou zeggen!!)
HVJ en een hele dikke kus!!!
15 Januari 2008 - 16:37
Mam En Pap:
San,
nu is het echt afgelopen en kom je fijn weer naar huis!!
Dat wordt omschakelen. We nemen je winterjas mee naar Schiphol.
Deze geweldige ervaring zit voor altijd in jouw gedachten. -
15 Januari 2008 - 23:51
Lotte:
Schatjepatatje! :P
Heb een superleuke tijd gehad aan de caribische kust!
Zeker voor herhaling vatbaar! ;)
Over...30 uur zijn we weer in nederland!
Ieeeeeee!!
Kusjes! -
16 Januari 2008 - 14:10
Marleen:
Heeejj San,
Het zit er nu echt op he?!
Maar alles wat je hebt meegemaakt, gezien, geproefd, gehoord neem je voor al tijd mee. Je hebt heel veel mooie foto's en mede studenten waar mee je het nog heel vaak over jullie geweldige reis kan hebben.
Ik heb genoten van je reisverhalen en foto's. Net of wij ook af en toe een beetje in mexico waren.
Welkom thuis!!!
Dikke kus Marleen -
16 Januari 2008 - 17:24
Lin:
Stoebessssss!!
Ik mis je! Kom maar snel weer naar huis!
We gaan deze week snel 'meeten' als je weer een beetje ge-aklimatiseerd bent! :)
Besito,
Lin
22 Januari 2008 - 17:19
Faye :
leuk dat je er weer bent -
22 Januari 2008 - 17:21
Femke:
hallo een beetje laat maar leuk dat je er weer bent