Eerste schoolweek zit erop! - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu Eerste schoolweek zit erop! - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu

Eerste schoolweek zit erop!

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

15 Augustus 2007 | Mexico, Mexico-stad

Onze eerste schoolweek zit erop, was echt superleuk, maar ook best vermoeiend. Maandag begonnen we met een Engelse les van een typische Amerikaanse vrouw, de helft van de klas is internationale studenten en de andere helft is Mexicanen. Ik volg die les samen met Lotte, Linda & Dennis en de les was goed te doen. Na deze les had ik dus mijn eerste Spaans les, was wel een beetje zenuwachtig, want ik ging dit alleen doen. Ik kwam de klas binnen en het viel me op dat ik de enige internationale student was, best eng. Iedereen praat keihard Spaans dus versta er bijna geen reet van. Ik val natuurlijk ook direct op met mijn blonde haar tussen al die Mexicanen, maar gelukkig zijn ze wel heel aardig voor me. Ik heb wel aan de lerares gevraagd of het voor mij wel haalbaar was om de lessen te volgen, aangezien het 1 groot project is waarbij je in groepjes moet werken. Maar ze zei dat mijn groepje mij maar moest helpen, want ik wil echt wel productief zijn en wat leren en wat doen, niet dat dat groepje denkt; laat haar maar niks doen, want zij kan toch niet Spaans. Maar dat komt allemaal wel goed, mijn groepje helpt me gelukkig met alles, ben ik wel blij om. Donderdag had ik deze les dus weer en toen ik in de les kwam hoorde ik in eens dat we presentatie moesten doen, ik had hier helemaal niks van gehoord, dus ik baalde wel een beetje. Mijn groepje ging presenteren en ik stond er eigenlijk alleen maar bij voor de leukigheid, zo’n jongen zei tegen mij dat het wel een grappig gezicht was, ik stond er volgens hem maar een beetje bij lief te zijn. Maarja, ik had echt geen keus, ik had geen idee waar het over ging dus ik kan moeilijk wat gaan lullen in het Spaans.

Verder zijn alle lessen prima verlopen, 1 les volg ik op dinsdagavond van zeven tot tien. Echt zo’n leuke klas, we zitten met iets van 50 mexicanen in de klas en we moesten een verhaaltje vertellen voor de klas in het Spaans. Gelukkig ging het prima en luisterde iedereen naar ons. En verder volg ik nog een Engelse les over de geschiedenis van Latijns Amerika, wel heel interessant, deze les heb ik samen met Hans en Bob.

Verder kun je hier zoals ik al zei naast school veel activiteiten volgen. Maandag en woensdag ga ik hier hiphop danslessen volgen, ik ben benieuwd of ik het kan. Straks laat ik vette moves zien als ik in Nederland ben haha. Daarnaast ben ik begonnen met voetballen hier. Het team traint hier 5 keer per week, elke dag van 9 tot 11 :O! De meisjes zijn allemaal vet fit hier, kom aan met mijn kippenconditie. Maargoed, de coach verwacht van mij dat ik dus ook 5 keer kom, haha dat dacht ik dus echt niet! Ten eerste vind ik het prima om een paar keer te trainen, maar 5 keer per week? Ten tweede kan het helemaal niet met mijn rooster en ten derde ga ik dat echt niet trekken met mijn uitgaansleven, met school en met mijn Spaans wat ik wil verbeteren.

Ik heb dus nu afgesproken dat ik elke woensdag de hele training er ben en dat ik daarnaast nog 1 dag per week voordat mijn lessen beginnen kom om een half uurtje te rennen en een half uurtje mee te trainen, omdat mijn lessen om 10 uur beginnen. Al die meisjes van dat team hebben hun rooster zo gevormd dat ze er elke dag kunnen zijn, echt respect voor hun! Want ze beginnen soms om 7 uur smorgens met lessen, daarna gaan ze van 9 tot 11 trainen en daarna weer naar de les, ze hebben echt wel discipline. Ik ga aankomende weken eerst ff kijken hoe het gaat en wat ik er van vind en als alles goed gaat, ga ik over een paar weken ook wedstrijden mee spelen. De meisjes uit het team zijn in ieder geval super aardig.

Naast voetbal en hiphop wou ik ook nog gitaarlessen volgen, om weer op te pakken. Maar dat is elke woensdag van 2 tot 5, vind ik echt zonde van mijn vrije dag en als ik smorgens eerst 2 uur getraind heb, heb ik daar echt geen zin meer in. Ik vind het wel prima zo. Misschien dat ik mee doe met audities voor een groot kerstspektakel, heb ze mij voor gevraagd, maar moet ik nog ff zien.

Vorige week woensdag hebben we een huisfeestje gehad van een internationale student, er waren echt superveel mensen. Ook veel mensen die ze nog nooit gezien hadden of helemaal niet kenden. Dat is gewoon normaal hier, om via via naar een feestje te gaan, wij worden ook vaak uitgenodigd voor feestjes van vrienden van vrienden van vrienden van ons, gaat echt nergens over. Er kwamen groepjes Mexicanen binnenlopen met dozen bier, haha ik vond het super grappig. Ik heb natuurlijk een gigantische blunder gemaakt :S! Het huis had twee groten glazen deuren, waar je naar buiten kon lopen, ik wou naar buiten lopen, liep ik dus keihard tegen zo’n glazen deur aan. Die deur daarnaast stond gewoon open, ik had het echt niet gezien en ik ben zo uitgelachen hahahahah, het zag er ook wel heel dom uit! In ieder geval was het feestje erg geslaagd en gaan wij volgende a.s. vrijdag een housewarmingparty geven. We hebben grote plannen en we hebben echt al te veel mensen uitgenodigd en moet je nagaan, dat zijn alleen nog de mensen die we uitgenodigd hebben, via via gaan er sowieso mensen komen en de mensen die je uitnodigt nemen over het algemeen hun hele vrienden groep mee. Najah…we zullen zien, we zijn in ieder geval druk met organisatie :P!.

Afgelopen zondag regende en stormde het zo hard dat de elektriciteit uit was gevallen en we tot half 1 ‘snachts in het donker zaten. We gingen uit eten in een restaurant in een andere colonia waar wel elektriciteit was. Toen we onze straat uitliepen en een andere straat inliepen zagen we pas hoe hard het geregend had! Niet normaal, de hele weg stond blank, het leek echt een rivier! Linda heeft mijn haar die avond met de stijltang bewerkt, ik had nog nooit in mijn leven zo stijl haar gehad, best leuk voor een keertje. Check foto’s!

We zijn trouwens goed bezig hier met sleutels en sloten. We hebben allemaal een sleutel, maar het komt vaak voor dat maar 1 persoon een sleutel meeneemt en andere mensen voor een dichte deur staat. Soms is het slot zo stroef dat we de hele poort niet open krijgen! En laatst waren we een keer wezen stappen en onze deur heeft dus 2 sloten, wij doen altijd maar eentje op slot, omdat we die andere moeilijk open krijgen. Nou, de huisbaas had dus beide sloten op slot gedaan. Kwamen we thuis van uitgaan, kregen we de deur niet open. We hebben echt een half uur geprobeerd, maar het lukte echt niet! Linda is nog op de carport geklommen met een ladder om te checken of ze door mijn raam kon, maar dat kon ook niet. We zaten te kutten joh en we waren zwaar chagrijnig, toen hebben we de huisbaas uit zijn bed gebeld. Die was gelukkig binnen 5 min. bij ons huis en maakte deur zo open, alsof het niets was! We schaamden ons wel een beetje, want we hadden die kerel ‘s nachts om 5 uur wakker gebeld! Hij kon er gelukkig wel om lachen!
Bedankt voor jullie berichtjes!
- Theo, wat leuk dat je ff een krabbeltje hebt achter gelaten, ben inderdaad al meer dan 6 weken niet meer te vinden in de jumbo! Is dat je nu pas opgevallen? Haha..maar nu kun je mooi boodschappen doen bij mijn zusje :P!
- Ilona, ik hoorde idd al dat je vriendje in Nederland was, Liset en Fennie vinden hem iig leuk, haha! Maar vermaakt hij zich een beetje in Nederland dan, heeft hij het een beetje naar zijn zin? En zijn jullie nou op zoek naar een huisje in Enschede?
- Pap, mam en Lotte zijn op dit moment op vakantie, als jullie dit nog lezen in een internetcafé, nog een hele fijne vakantie, ga lekker genieten!
- Liset en Fennie, jullie gaan morgen op vakantie! Ook superveel plezier gewenst, ik hoop echt dat jullie een supertijd gaan hebben, jammer dat ik er niet bij kan zijn! Doe rustig aan met die lekkere Italianen!
- Imke, hoe was je vakantie in Egypte? Lekker bruin geworden? En veel piramides beklommen?
- Floor hoe is het met jou, met je ouders en je broertjes en met Ralph?

Dikke kus voor jullie en we spreken elkaar! xxx

• 15 Augustus 2007 - 17:12

Marleen:

Heeejjj San,
    Ik had een tijdje je verhalen niet kunnen lezen, maar ben weer helemaal op de hoogte.
    Gaaf hoor wat je allemaal meemaakt.
    Oma was ook helemaal gelukkig dat je haar belde op haar verjaardag.
    Ik heb trouwens het dienblad met foto´s weer in elkaar gezet.
    Groetjes en doe het hennig an!!!
    Dikke kus Marleen

• 15 Augustus 2007 - 20:08

Veronietje:

Hey San
    Wat super gaaf dat je helemaal actief bent in het Mexicaanse leven, respect joh, hahahaha. Lekker voetballen enzo. Ik zie jou ook helemaal voor me met hiphop les, hihihi. ben erg benieuwd naar de moves die je in een half jaartje kan leren. Enne je moet wel ff laten weten hoe je housewarming was hoor.
    Hier verder alles goed. Heb vandaag mijn laatste werkdag gehad en heb nu lekker vakantie. Gerben en ik gaan donderdag op vrijdag weg. Kan nie wachten joh!!!!!
    dikke kus Vero

• 16 Augustus 2007 - 13:10

Loes:

Haai schatje!!

Ah super om je verhalen te lezen! Mis jullie wel hoor en zie dat jullie eindelijk een paraplu hebben gekocht.. muy bien:)!!
    Veel plezier nog en spreek je snel weer

dikke kus!!

• 19 Augustus 2007 - 10:14

Mam En Pap:

Hallo Sanne,
    Hier in Italië is alles super. En jij hard werken op school!!
    Eergisteren zijn we naar Venetië geweest.
    Berichtjes plaatsen gaat hier niet helemaal goed dus daarom een kort verhaaltje.
    Kusjes van Lotte, Manon, papa en mama

• 20 Augustus 2007 - 10:32

Theo Peemen:

Zo studentje come esta?? ik hoop het wel en hoe bevalt het nu.....het feesten is dus nu even afgelopen. vraag... wat studeer je nu eigenlijk en ald je dan klaar bent wat kun je er dan mee? reisbranche of is het een management opleiding op internationaal niveau? Wanneer kom je weer terug of kom je helemaal niet terug en stap je direct over naar een top organisatie in Amerika. Goh alle mensen om ons heen gaan ver op reis, mijn schoonzus Anja gaat op 16 oktober voor 4 maanden naar Australië, wij blijven nog even hier eerst veel geld verdienen en dan pleite....naar weten we nog niet maar weg uit Nederland....graag!
    Nou ik hoor het wel weer groeten, Erna, Mart en Theo

P.S. de Jumbo wordt wel een zeur winkel we gaan over naar de C1000, zelfs een karremuntje kost nu al een euro, was voorheen gratis.

• 20 Augustus 2007 - 18:35

Fam Konings:

je hebt het erg naar je zin volgens ons.we hopen dat orkaan dean niet bij jullie langs komt.de groeten van ons allemaal doei

• 23 Augustus 2007 - 18:00

Ivy:

MIS JEEEE!!
    kusjes

• 23 Augustus 2007 - 20:41

Mam En Pap:

Ha die San,
    Daar zijn we weer. Net terug uit het warme Italië. Dat is wel even wennen. Toen we thuiskwamen stonden er twee sara's in de tuin. Heel grappig. Een van de buurt en een van de familie. We mailen je de foto's binnenkort.
    We zijn blij dat we thuis weer dagelijks op jouw site kunnen kijken. Dat hebben we toch gemist aan het Gardameer.
    Wat vreemd San, jij met steil haar. En wat kijk je donker. Je lijkt wel een Mexicaanse!!
    Wat super dat je zo enthousiast bent over school.
    Dikke knuffel van ons.

• 28 Augustus 2007 - 23:45

Reggy:

Hey Sanne,

Bedankt voor je reactie, dus jij zit er alweer 2 maanden, dat gaat hard. Ik heb een paar verhalen gevolgd van Linda en Lotte, maar jullie vermaken je ook best daar. Je moet elke dag genieten, want het is zo om.

Succes met studeren daar en tot in Nederland.

Groetjes Reggy