4 weekendjes achter elkaar weg.... - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu 4 weekendjes achter elkaar weg.... - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu

4 weekendjes achter elkaar weg....

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

25 September 2007 | Mexico, Mexico-stad

Hee schatjes van me!

Na een maandje vond ik het weer eens tijd om wat van me te laten horen! We zijn momenteel allemaal een beetje ziekjes. Hans & Bob zijn allebei superverkouden en Lotte, Linda en ik hebben waarschijnlijk een bacterie opgelopen omdat we fruit van de straat hebben gegeten. Vooral bij Linda is dit heel slecht gevallen, ze sliep onder 5 dekens en had het nog steeds koud, haar hoofd voelde snikheet aan, ze had pijn in haar rug, nek en in haar hoofd, daarnaast was ze aan de diarree. Lotte en ik hebben er minder last van, we zijn allebei aan de diarree en hebben beetje hoofdpijn. Gelukkig is onze huisbaas dokter en heeft hij Linda antibiotica gegeven en bepaalde eetvoorschriften. Vandaag voelt ze zich al veel beter en Lotte en ik ook. Alcira (de vrouwelijke huisbaas) die zorgt momenteel goed voor ons, gister had ze 1 of ander papje klaar gemaakt voor Linda en zodadelijk komt ze iets van kippenbouillon brengen, zij maakt zich echt altijd zo erg zorgen om ons haha, soms ziet ze ons als haar eigen kinderen.

Cuernavaca
Na het weekendje Oaxtepec zijn we weer een weekendje die kant op geweest. Dit plaatsje heet Cuernavaca en dat ligt redelijk dicht bij Oaxtepec. Dit keer gingen we met Manuel en Enrique ( 2 Mexicaanse vrienden, waar ik volgensmij wel eens over heb verteld). Vrijdagavond hadden we een huisfeestje van Haley (Amerikaans), Tobias (Zweed) en Mathias (Duitser), was echt een geweldig feest, maar iedereen had een beetje veel gedronken. We sliepen pas om 7 uur en om 10 uur zou Enrique voor de deur staan om te vertrekken. Gelukkig is dit al met al uitgelopen en zijn we pas rond 2 uur vertrokken. Enrique had een busje gekocht, super relaxt want we konden met z’n allen in dat busje. Toen we in Cuernavaca aankwamen wist ik niet wat ik zag, dat huis was zo groot! Nog veel mooier dan dat huis in Oaxtepec. Een zwembad met allemaal palmbomen erom heen, een speciaal verblijf waar gasten konden verblijven (wij dus), 2 pooltafels en een grote trampoline (die wij thuis ook hebben!!). Daarnaast woont er een man naast hun huis die verantwoordelijk is voor het zwembad en de tuin enzo en er is er 5 dagen per week een vrouw die het eten verzorgt en de boel schoonmaakt. Omdat wij dat weekend er waren hadden ze haar speciaal gevraagd te komen, ons ontbijt en diner werd klaar gemaakt door haar. We moesten haar wel wat betalen, maar dat was iets van 3 euro per persoon. We hebben echt de hele dag gerelaxt aan het zwembad en ’s avonds zijn we wezen stappen met z’n allen en de nichtjes van Enrique. De volgende dag weer gerelaxt. Zondagavond wilden we niet te laat vertrekken, zo rond een uurtje of 6, omdat we nog wat moesten doen voor school. Helaas mochten we niet vertrekken van de vader van Enrique, omdat het zo vies weer was in Mexico City en omdat het zo druk was op de wegen. Volgens hem moesten we wachten tot een uurtje of 12! Pff…daar hadden we dus zo geen zin in, wij maar beetje rond hangen op bed en van het ene op het andere moment ontstond er een hevige discussie (met name tussen Manuel en mij), maar geleidelijk aan participeerde iedereen wel. Ik heb een beetje problemen met die jongen en kon zijn gedrag niet meer uitstaan, hij had nogal problemen met mijn directheid. Maar het was ook omdat die jongen nooit geld heeft en dat wij altijd voor hem moeten betalen en dat was iedereen een beetje zat. Die discussie was echt een kutdiscussie, want Manuel luisterde totaal niet naar wat anderen te zeggen hadden en kwam met zaken aan zetten die er totaal niet mee te maken hadden. De terugreis was helemaal shit, want Enriques vader had de bus mee terug genomen en we moesten met 7en mensen in 1 auto (1,5 – 2 uur lang), het regende nog steeds, de discussie bleef de hele terugreis doorgaan, ik was super verbrand en had overal pijn en ik wist dat ik nog huiswerk moest maken, lekker vooruitzicht dus. Ik was blij toen we thuis waren. Ik moet wel zeggen dat ik na dit weekend Manuel nog geen één keer gesproken of gezien heb. Maarja, ik vind het eigenlijk wel heerlijk. Ze zijn trouwens meer vrienden van Hans en Bob, dus ik heb verder weinig met hem te maken.

Acapulco
Na alle drukke weken school en examens vonden we het tijd om een weekendje weg te gaan met alle internationale studenten, echt bijna alle internationale studenten gingen mee.
Aangezien het dat weekend ook Independence Day was, (een beetje Koninginnedag in Nederland) zou het behoorlijk druk worden in Acapulco. Wij hadden alles echt op z’n Mexicaans geregeld, geen hotel boeken niks. Zo van, we zien wel waar we stranden. Uiteindelijk zijn we in een superluxe hotel beland direct aan de zee en dat voor slechts 500 pesos voor 2 nachtjes (30 euro), kun je echt niks van zeggen! Ik deelde een kamer met Hans, Bob en Dennis, echt een dutchies kamer dus. Lotte en Linda kwamen later, omdat ze de les niet konden missen. We hadden een kamer op de 22ste verdieping met een super mooi uitzicht op zee. Zaterdag hebben we met z’n allen gerelaxed, met een groep van 30 man in het zwembad (haha..we relaxen wel veel hè aan het zwembad :P) en ’s avonds hebben we Indepence Day gevierd in een supervette club. Wel jammer, want op het Zócalo zowel als in Mexico City als in Acapulco waren speciale evenementen, zoals in Mexico City ging de burgemeester aan de ene kant van het plein schreeuwen naar de president aan het andere kant van het plein. ondag werden we te laat wakker, waardoor we nog maar 1 uurtje in Acapulco konden blijven, omdat onze bus om half 4 vertrok. Eigenlijk was het allemaal dus te kort dag.

Maruata
Na al die “relaxte” weekendjes, zou dit een totaaaaaal ander weekend worden voor ons. We gingen een weekendje naar Maruata, hier zouden we reuze schilpadden gaan kijken en de jungle etc in gaan. Geen luxe, geen hotel met zwembad, maar kamperen met een tent op het strand! Het verschil van dit weekend was ook dat we alleen met de chicas gingen, Hans & Bob bleven thuis, omdat het nogal duur was. Haha…dit vonden ze helemaal niet erg, die hadden het hele weekend het huis voor hun alleen, haha dus die zagen het wel zitten!

Het was allemaal lekker Mexicaans geregeld. Ten eerste gingen we met een groep van 45 man, waarvan 20 internationale studenten en de rest Mexicanen en 2 leraren. Ze hadden 2 bussen geregeld en er was er uiteindelijk maar eentje, de bus had slechts plek voor 40 man, dus dat zou betekenen dat 5 mensen niet konden zitten. Een jongen en een meisje waren zo over de zeik dat ze besloten om niet mee te gaan. De andere drie hadden er minder moeite mee en besloten op de grond te verblijven. Uiteindelijk lagen ze lang uitgestrekt te slapen op een matrasje en besloten er meer mensen op de grond te liggen hahaha…..

Ten tweede zeiden ze van tevoren dat de busreis iets van 10 uur zou duren, uiteindelijk zaten we 16 uur in de bus!! In die tijd kan ik ff naar Nederland vliegen joh! We vertrokken om 8 uur ’s avonds en kwamen ’s morgens om 11 uur aan!

Ten derde hadden we een super relaxte bus verwacht, zoiets waar we mee naar Acapulco gingen. Waar je languit kunt liggen en beenruimte voor 2 mensen hebt, met televisies overal en met airco, nou niet dus. Het was gewoon een schoolbus met weinig beenruimte, zonder airco en een klein mini tvtje die voorin de bus hing. Gelukkig ging de busreis redelijk snel en zat ik naast een interessante Mexicaan. We kwamen aan in the Middle of Nowhere en de bus kon niet bij ons kamp komen, dit betekende dat we met al onze bagage moesten lopen door de jungle naar het kamp. Haha..het was zo heet en iedereen had nog behoorlijk warme kleren aan, daarnaast hadden we behoorlijk wat bagage. Hier begon het avontuur. Het was ongeveer een kwartier lopen en op zich was het wel te doen. Toen we aankwamen op de bestemming bleek er helemaal geen kamp te zijn, er stond een hutje waar 2 mensen woonden die ons eten verzorgden en wat drankjes verkochten. Op het strand stond een soort van houten hutje met palen waar we onze tenten onder konden installeren. Er was geen elektriciteit, de toiletten kon je vinden in een houten hokje waar een gordijn tussen zat, zodat je zo bij de buren kon gluren. Voor de douches hing alleen een handdoek, waardoor iedereen met zwemkleding aan moest douchen, ik heb het hele weekend geen spiegel gezien, geen idee hoe ik eruit zag, geen make up op niks, het was allemaal super primitief. We moesten onze handen wassen in een bak water, wasbakken kenden ze daar niet. Nadat we onze tenten hadden geïnstalleerd en onze spullen hadden uitgepakt ging iedereen beetje uitrusten en chillen op het strand. Iedereen was super moe van de reis, omdat de meeste amper geslapen hadden. De maaltijden waren opzich wel te doen, alleen bij het avondeten aten we versgevangen vis, jammer dat ik geen vis lust. ’S Avonds moest iedereen zich klaar maken voor de schildpadden, we kregen allemaal een t-shirtje en een soort van id kaartje als bewijs dat we hier aan mee deden als “vrijwilligers”. We werden in 6 groepen verdeeld en de groepen gingen 1 voor 1 op het strand rondkijken naar schilpadden. Wij waren pas groep 4 en ik was in slaap gevallen op het strand. Rond 3 uur werden we wakker gemaakt en gingen we richting de schildpadden. Het is nogal een proces als je zo’n schilpad gevonden hebt, want als zo’n beest het strand op komt moet je eerst een half uur wachten in het donker totdat die zijn eieren heeft gelegd. Als ze bijna klaar is, mag je dichterbij komen. Dat was wel super vet dat we dichterbij mochten komen, we mochten de schilpad aanraken en foto’s maken van dichtbij. Die schilpadden zijn wel groot hoor! In totaal hebben we er 3 gezien, maar op een gegeven moment waren Lotte, Linda en ik zo moe dat we terug gingen naar het kamp en gingen slapen. We sliepen rond 5 uur en rond 8 uur moesten we alweer op. Alweer zo weinig geslapen, we waren zo kapot! We moesten zo vroeg op voor een trip door de jungle, maar vrijwillig. We hebben besloten om te blijven liggen, want we konden er echt niet uit komen. Achteraf gezien was de trip door de jungle niet erg bijzonder geweest, er zitten wel dieren zoals apen daar, maar die hebben niet gezien. Wij blij dat we niet mee waren geweest! Overdag zijn we naar een dorpje geweest vlakbij ons kamp. Vanuit hier gingen we een boottochtje maken naar een eiland. Dit eiland was echt een paradijs, met witte stranden en een heldere blauwe zee! (Beetje zoals dat eiland in Kreta Fen & Liset!). ’S nachts heb ik buiten geslapen op mijn luchtbed, was voor het eerst in mijn leven dat ik buiten sliep en ook al sliep het totaal niet comfortabel, het was heerlijk! In de tent was het echt te heet! Weer een experience erbij. Dit weekend was echt supercool, maar ik was echt blij toen ik weer lekker onder de warme douche kon stappen en in mijn eigen 2 persoons comfortabele bedje kon slapen, tja een beetje verwend ben ik wel!

Dit weekend blijf ik lekker thuis. Na 4 weekendjes weg geweest te zijn vind ik het heerlijk om ff een weekendje thuis te blijven. Jullie zullen je wel afvragen of ik hier nog wel naar school ga, haha, het antwoord is ja! Door de week hebben we genoeg te doen voor school en zijn we druk met andere dingen. Hier is het heel normaal om hoge cijfers te halen, hier is een 55 onvoldoende en moet je minimaal een 70 halen. Het scheelt dat ik voor Spaans een 90 heb en voor Latin American History een 88, alleen voor de andere 3 vakken sta ik momenteel krapjes. Maar ik weet nu hoe het systeem werkt hier op school, onder andere dat huiswerk zo belangrijk is en dat ik meer huiswerk moet maken, dus ik denk wel dat het goed gaat komen. Verder zijn we al een beetje bezig met de presentatie van HipHop die plaats gaat vinden aan het eind van het semester.

Voor aankomende weken hebben we nog niet veel plannen, we gaan dit weekend misschien naar één van de grootste shoppingmalls van Mexico City aan de andere kant van de stad. Raar idee zeg, ik zit hier gewoon alweer op de helft! Ik kan het me echt niet voorstellen! Ik begin jullie steeds meer te missen hoor en te beseffen hoe belangrijk jullie voor me zijn!

Foto's Cuernavaca:

Foto's Acapulco:

Foto's Maruata Turtlebeach:

Muchos besos Sann

• 25 September 2007 - 20:14

Veronietje:

hey meisje
    super leuk om al die verhalen weer te horen!! Maar inderdaad de eerste vraag die bij me opkwam................................................................... doet die meid ook nog wat zinnigs of niet, hihihihi!!!!! Ik had het met Fen SAbine en Liset donderdag nog over; dat je alweer op de helft zit. Het gaat op zich best snel hoor, maar toch gezellig als je weer hier bent. Hier is alles rustig. Ik hoef nog maar 2 dagen in de week naar school, dus k ben degene die geen reet uitvoert, hahaha. Kan er helemaal nie tegen, wordt er echt shaggerijnig van om nutteloos thuis te zitten. Maar ben nu op zoek naar werk voor de rest van de week. Laat snel weer wat van je horen, meisje. En anders spreek k je wel over de msn!!! Dikke kus

• 27 September 2007 - 14:27

Liset:

allemaal leuk en aardig dat je daar loopt te chillen in je bubbelbad.. maaruh.. wordt toch wel weer een keer tijd dat je terug gaat komen naar hier!! ;):)

Mis je schat..

ik mail je nog!

xx

• 27 September 2007 - 15:51

Wilma Gardien:

hartstikke fijn dat ik ook jouw verhalen kan lezen! ff een rustig weekendje tussen door, kan best he! Tjeetje wat maken jullie veel mee en wat een prachtige foto's!! Bedankt!
    Een hele fijne tijd nog, groeten daar van mij, moeder van Lotte

• 27 September 2007 - 18:59

Mam:

Ha die San,
    Wat een verhalen en vooral wat een foto's!!!!
    Schitterend om te zien. Ik kan wel zien dat jullie onwijs veel lol hebben gehad. Vooral tijdens de Indepent Day in Acapulco.
    Het ene weekend zit je in een prachtig hotel en het volgende weekend slaap je primitief in een tentje of onder de blote hemel. Wat een contrast. Maar dat past wel bij jou Sanne!! Alles of niks. Wat dat betreft ben je nog niet veranderd. Gelukkig maar.
    Waarom gaan jullie die eieren uitgraven??
    Nooit gedacht dat je dat ook nog zou gaan doen. Super allemaal.
    De tijd gaat inderdaad snel Het is alweer bijna oktober.
    Zijn jullie trouwens weer beter? Fijn met een dokter in de buurt.
    Succes op school, de groeten aan je huisgenoten en ik bel je.
    Dikke knuffel.

• 02 Oktober 2007 - 15:05

Iris En Oma:

Haai Sanne,
    wat vervelend dat je een beetje ziek bent,
    met oma en mij gaat alles goed!:)
    Oma wenst je beterschap en ook Ik Vera Sofie Mama en Papa!
    Ik (Iris) zit op typles en het lukt al een beetje:)
    Vera had vandaag een tand door de lip:(
    en Verder gaat alles zijn eigen gangetje
    De groetjes van Oma
    En van Iris Vera Sofie Jocelyn en Marco

Doei

• 02 Oktober 2007 - 18:11

Marjan:

Hey Sanne,

Haha jah wordt tijd he dat ik ook wat stuur. Had je site al wel bekeken. Jij zit nu al gewoon over de helft. Volgens mij heb je het super naar je zin. Tenminste te zien aan je verhalen en foto's. Maar het valt allemaal mee met de studie. Hehe ik lach me slap met m'n misterse engels. Was nooit geen held, maarja nu moet ik. Beetje duits erbij door, hoppa...

Mis je het voetballen al :-P Ik heb mien maar een balletje gekocht...

Nog een hele fijne tijd he en we zien elkaar in december!!

Groetjes Marjan

• 03 Oktober 2007 - 11:52

Nicole:

Hoi Sanne,
    Wist niet dat jij ook zo'n leuke site bijhoudt... Las het op die van Marjan!
    Nu weet ik ook wat jij allemaal uitspookt! Leuk man!
    Veel plezier nog!

Groetjes Nicole

• 03 Oktober 2007 - 11:56

Hanneke:

Lieverd!! Wat ziet het er weer super gezellig uit!! Ben wel stiekem een beetje jaloers..
    KusjessHanneke

• 07 Oktober 2007 - 16:05

Ivy:

vette shit hoor sann!nog 2maandjes,tog?dan zit t erop?!super die weekendjes weg enzo,je vermaakt je egt prima!;) btje jammer van die infectie maar daar kom je ook wel weer overheen chick!!ik mis jeeee!!
    kusjess

• 08 Oktober 2007 - 18:06

Femke En Oma:

Hai Sanne
    Oma is hier koffie drinken
    leuk he
    is het leuk daar in mexico
    ben je beter
    OMA MINKHORST.........

• 10 Oktober 2007 - 18:38

Lianne :

Hola chica,

FF een berichtje uit BA, zo te zien heb je het nog steeds na je zien. Ik ben nu op de helft van mijn stage in Buenos Aires en zou blij zijn als ik mijn stage heb afgerond. Veder vermaak ik me hier prima met de mensen die ik heb leren kennen. Tijd vliegt wel voorbij voor jou ook denk ik.

gr Lianne

kuss kiss Iris

• 16 Oktober 2007 - 01:45

Loes:

Haai schat van me!
    Super dat je het zo naar je zin hebt!
    Mis jouw en je mag altijd langs komen in DC he:)

dikke kus