Afgelopen week...
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
22 Juli 2007 | Mexico, Mexico-stad
Qué tal? Met mij gaat het momenteel weer beter. Ik ben de hele week eigenlijk een beetje aan de diaree geweest :S, wel lelijk, maar dat moest er een keer van komen. In totaal heb ik slechts 2 dagen van de cursus gevolgd, omdat we maandag nog in Acapulco zaten, dinsdag heeft iedereen lekker uitgeslapen, woensdag lag ik ziek in bed. Dus jaa dan blijven alleen donderdag en vrijdag over. Volgende week is de laatste week van de cursus, eerlijk gezegd ben ik van plan om meer te gaan, maar aan de andere kant ben ik er sowieso al 2 dagen niet. We gaan 1 dag naar de beroemde piramides Teotihuacan en Loes gaat vrijdag naar huis, dus die wil ik wel ff naar vliegveld brengen.
Deze week weer genoeg gedaan; wezen fitnessen, naar Xochimilco geweest, naar de dierentuin geweest, wezen stappen, naar de bioscoop geweest…dus…
Op de foto’s waar al die bootjes ziet, zie je Xochimilco. We hebben anderhalf uur op zo’n bootje gezeten die werd geduwd met een soort van stok door een man. Het was een hele bedrijvigheid op het water, overal waren bootjes met hele Mexicaanse families, er werden kleden verkocht op het water, speelgoed en eten & drinken. Daarnaast waren er bootjes met muzikanten, waar je 70 pesos voor moest betalen (5 euro) en dan gingen ze een liedje voor je spelen. Hahah we hebben ons kapot gelachen, wij wilden wel wat gezelligheid erbij. Dan komt er dus zo’n bootje naast je drijven en dan gaan ze dus voor je muziek spelen en zingen. Van die typische Mexicanen met van die typische Mexicaanse kleding aan, haha…wat was dat grappig.
Zaterdag zijn we met Vicente naar Centro Historico geweest van Mexico City. De bedoeling was dat we met hem in zo’n toeristenbus gingen om de bezienswaardigheden te bekijken. Toen we een uur moesten wachten, hebben we besloten om ff naar de dierentuin te gaan. De dierentuin is wel cool hier, het is gewoon gratis, het is echt super groot en ze hebben hier dieren die ik nog nooit gezien had. Dus “ff” naar de dierentuin werd al gauw 5 uur ofzo, dus we hebben ons daar de hele dag vermaakt. Er was een speciale insectententoontstelling, ik heb dus een vogelspin op mijn hand gehad en een schorpioen ieeeeehl :S. Ik vind het zo goed van mezelf dat ik dat gedurfd heb, maar omdat iedereen het probeerde, kon ik natuurlijk niet achterblijven. We hebben hier trouwens ook last van huisdieren, die spin en die gigantische mega tor die jullie op de foto zien…die waren echt zo ranzig. En nu hebben we een muis, die in de wasmachine is gekropen en onze witte kleren heeft onder gepoept :S, gadverdamme zeg! We moeten ff muizenval ofzo aanschaffen, want we vonden vanmorgen ook al muizenpoepjes in de keuken.
We zijn trouwens gister ook naar het Archeologisch Museum geweest. Was wel weer domme actie van ons. We konden gratis naar binnen met ons studentenpasje. Eigenlijk gingen we alleen naar binnen om dé belangrijke steen te bekijken. Toen we door de beveiliging waren en Bob een gigantische steen zag met een fontein erom heen, kon hij het niet laten om er ff onder door te rennen. Hans volgde en ik ook met mn gekke hoofd. Lotte snel foto maken van mij en Hans. Kwam de politie op ons af, Hans, Bob en ik moesten per direct het gebouw verlaten, omdat het niet mocht wat wij deden :S. Wij kletsnat dat gebouw uit met zn 3en. Haha…echt weer zo’n domme actie voor ons, maar wel grappig. En we hebben een foto ervan, terwijl dat niet mocht, dat is dan wel weer mooi.
Nou, vandaag is het lekker zondag. We gaan lekker chillen en relaxen, missi ga ik nog ff met Loes naar het centrum, verder weinig bijzonders doen. Deze week weer genoeg leuke dingen in de planning staan. Dinsdag zitten we hier gewoon al weer een maand, heel raar, maar ook weer heel normaal! Ik heb de meeste van jullie lang niet meer gesproken, we moeten snel weer skypen, msnen of mailen. Mijn telefoon is nog steeds niet terug, nog steeds niet opgehaald, typisch wat voor mij.
Nou, ik spreek jullie, dikke kus van mij!!
22 Juli 2007 - 20:41
Mam En Pap:
Ha die San, we hadden het net over jou. En toen lazen we weer een nieuw verhaal op jouw site. Jullie hebben weer van alles meegemaakt! Vooral in dat museum!! En dat er een vogelspin op je hand heeft gezeten en een schorpioen dat is wel dapper van jou!!
Die rondvaart met die bootjes lijkt ons ook wel wat. En succes met de huisdieren. -
23 Juli 2007 - 01:08
Liset:
heey schatje.. weer leuk om je verhaal te lezen!! HAHA die actie met dat museum had ons ook kunnen overkomen!! Niet denken, GEWOON DOEN!! HAHA.. maar schat.. ik mail je verder even wat ik deze week allemaal gedaan heb!! (K)(K)
Love you
23 Juli 2007 - 21:10
Lotte:
hee lieverd
whaha maffie die foto.. ik lag me dood..
hippo hebited.. ik schrijf het helemaal verkeerd maar je begrijpt wat ik bedoel.. en die aktie van de fontein.. kan ook niet missen he.. we bellen snel..
Love you (L) -
26 Juli 2007 - 09:16
Floor:
hi sanneee!!, zo te lezen heb je het wel naar je zin, daar ben ik blij van.. je vermaakt je ook goed, haha... hier is nu preuverie, best gek dat jij daar zit, normaal ging jij daar ook altijd wel ff naar toe.. ma goed volgend jaar gaan we daar wel ff samen een hapje eten.. beterschap en tot schrijfse!!
dikke vette kus ff