Gezoend met een giraffe! - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu Gezoend met een giraffe! - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu

Gezoend met een giraffe!

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

27 Juli 2007 | Mexico, Mexico-stad

HOLAAAA!!

Hier ff een overzichtje van mijn week:

Zondag zijn we naar de 1 van de gevaarlijkste buurten van Mexico City geweest. Ze raden af om als vrouw er heen te gaan en al helemaal als je blond bent. Er is daar een hele grote markt waar je veel neppe shit kunt krijgen voor heel weinig geld. Ted vertelde verhalen over zijn gastgezin, dat die al twee keer een pistool op hun hoofd gehad hadden en beroofd waren en meer van dat soort verhalen. In het begin durfde ik niet, maar Loes had me over gehaald. We gingen er zo simpel mogelijk heen, zonder sieraden, oorbellen en horloges. Jogginbroekje aan, shirtje aan, geen make-up op en geld in je bh. In het begin waren we wel een beetje bang, maar toen we op die markt aan kwamen viel het allemaal wel mee. We moesten gewoon op de markt blijven tussen de mensen en niet te veel kleine steegjes en straatjes in lopen, dan kon er niet zo veel gebeuren. De markt was echt gigantisch groot, nog nooit zo’n grote markt gezien, je kon er echt alles halen; van dvd speler tot televisie van alle geurtjes tot kleding. Echt alles! We zijn een winkel in gelopen waar je echt alleen schoenen kunt kopen. Echt gigantisch groot, leek wel een Ikea. De winkel had ook echt 10 ingangen. Nou, ik heb echt geen 1 paar, maar dan ook geen 1 paar mooie schoenen gezien, dus we waren weer snel weg daar. We hebben nog beetje rond geslenterd daar op de markt en ik heb mn geld uitgegeven aan een paar voetbalsokken en een gigafles D&G lightblue (wel nep dan).

Maandag moesten we weer naar die stomme cursus, ’s avonds zijn we naar het circus geweest, ik heb nog nooit zo’n simpel circus gezien, maar het was geweldig! Je kon kaartjes kopen van 30, 50, 90 en 100 pesos. Voor ons stelt 100 pesos weinig voor (7 euro) dus wij besloten om de duurste kaartjes te nemen. Haha…ik voelde me wel beetje elite hoor, want we zaten echt helemaal vooraan tegen de ring aan. We waren ook zo’n beetje de enige die daar zaten, het was namelijk vrij rustig en de rest zat allemaal in de zaal.

Het was echt een circus met 10 mensen, die mensen deden alle acts. Als je in Nederland naar het circus gaat heb je al gauw een groep van 50 man. Nou, hier kennen ze dat niet. Ze hadden weinig dieren, maar wel leuke dieren, zoals een olifant en een giraffe. Bob en ik gingen ff drinken halen, toen we terug kwamen bleek dat de hele groep op de olifant had gezeten en foto hadden laten maken. Wel heel jammer hoor dat wij daar niet bij waren.

Toen de giraffe op kwam, mochten kinderen hem voeren met een stuk wortel. Toen kwam de man naar ons toe en gaf ons (Linda, Lotte, Loes en ik) ook een worteltje, wij mochten de giraffe echter niet uit onze hand voeren, maar vanuit onze mond. Daar stonden we dan met zn 4en op een rijtje met een wortel in onze mond. Linda stond helemaal te trillen, die vond het dood eng. Wij allemaal wel een beetje trouwens….maar op het moment dat die giraffe de wortel uit je mond haalde raak je haar lippen, het komt erop neer dat we allemaal met de giraffe gezoend hebben. Whaha….echt super cool om dit mee te maken! Alleen jammer dat we hier geen foto’s van hebben.

Toen we thuis kwamen van het circus hing er zo’n ranzige lucht in ons huis, echt zoooo vies :S. Het leek net alsof er iets lag te rotten in ons huis, toen we gingen kijken…vonden we dus die muis! De muis was geëlektrocuteerd tussen de snoeren van de koelkast. Echt viess :S en het veroorzaakte echt een gigantische stank! Dat beest hebben we dus zo snel mogelijk weg gehaald. We zijn wel blij dat dat beest dood is hoor, elke keer overal die poepjes in de keuken, bah.

Dinsdagmorgen moesten we om half 7 al op. We gingen een dagje uit met onze Mexicaanse vriend Vicente. We gingen naar Teotihuacan. Het was iets van 3 uur reizen en voordat we weg zijn altijd al weer een half uur verder zijn, omdat de meeste mensen of te laat op staan of gewoon slakken zijn ‘s morgens. Teotiuacan was een stad in het dal van Mexico, in de huidige deelstaat Mexico, waar nu slecht ruïnes van overgebleven zijn. De stad heeft van ongeveer 150 voor Chr tot 700 na Chr bestaan en had op haar hoogtepunt van 200.000 inwoners (deze zin is letterlijk gekopieerd van Wikipedia, maar ik dacht ff informeren toch!) Onder die overblijfselen vallen dus ook piramides en tempels, die we vandaag hebben beklommen en bekeken. Echt een toeristische trekpleister, we zijn gewoon 2 keer Nederlanders tegen gekomen. Is echt de eerste keer sinds we hier in Mexico zijn, dus het was wel leuk om ff een babbeltje met die mensen te maken. We hebben echt zoveel gelopen, zoveel trappen beklommen en we moesten al vroeg uit bed dat we ’s avonds echt allemaal kapot waren. We zijn dan ook allemaal lekker op tijd naar bed gegaan.

Donderdag zijn Ted, Loes, Bob en ik wezen winkelen, was echt super grappig. Ted en Bob gingen kleren voor ons uitkiezen…ze hebben, hoe zal ik het zeggen, een beetje een aparte smaak hoor! Maar ik heb lekker gekocht wat ik zelf mooi vond, ik heb 3 truitjes gekocht en nog wat andere shit.
We hebben daar ook heerlijk Chinees gegeten, gek, dat heb ik al die tijd hier in Mexico nog geen 1 keer gegeten, dus ik heb er echt van genoten, mmmm heerlijk! ’S Avond waren we uitgenodigd voor een feestje van Vicente. We gingen met 2 Mexicaanse vrienden met de auto. Mexicanen zeggen heel veel, maar de helft van wat ze zeggen maken ze maar waar of is waar. Als ze de weg kwijt zijn dan zijn ze te trots om dit toe te geven, ze scheuren wel 20 rondjes en dan zeggen ze nog dat ze de weg weten. Of zoals bij dat feestje van Vincete, voor de tijd zei Vicente tegen ons dat het hele avond bar libre was, dus hele avond gratis drinken. Komen we daar aan, blijken we slechts 1 drankje gratis te krijgen. Best irritant, want je kunt echt niet altijd op Mexicanen bouwen.

Nou, heel over het uitgaan van Mexico. Wij gaan meestal uit naar de grotere clubs, die clubs zien er allemaal echt supermooi uit, ook met tafels en stoelen. Je mag echter alleen zitten als je een tafel reserveert met de groep, dit kun je doen door een fles drank te halen. Nou, dit vinden wij als Nederlanders eigenlijk een beetje belachelijk, want zodra je ook maar 1 tel op een stoeltje gaat zitten, wordt je direct weg gestuurd. En als je dan een fles, bijvoorbeeld Bacardi haalt en blikjes cola, dan mag je er wel zitten. Maarja, dat is Mexicaanse cultuur hè?!

Toen we daar binnen kwamen bij de club wist ik niet wat ik zeg, het leek wel een bruiloft. Overal stonden tafels met witte kleedjes erover heen, er liepen obers rond die helemaal in pak gekleed waren, het zag er echt te netjes uit, pff…wat een bekakt gedoe hee! Ik voelde me helemaal niet op mijn gemak in het begin, de meeste van onze groep niet. Ik ga nog liever naar 1 of andere schuur om lekker los te gaan, maargoed..we moesten er dus maar iets van maken. We hadden eerlijk gezegd ook verwacht dat het een superstijf feestje zou worden waarbij iedereen een heel klein beetje mee beweegt op de muziek, nou dat was dus gelukkig niet zo. De meeste mensen gingen gewoon lekker los op de muziek en uiteindelijk hebben we toch nog een superavond gehad en heb ik een beetje Mexicaans leren dansen, haha! Voor Loes was het haar laatste avond in Mexico.

Loes moest om half 7 al vertrekken naar het vliegveld, want Loes vloog om 10 uur richting Washington D.C, zij gaat daar voor 5 maanden haar stage doen en komt dan januari weer hier om haar studie een half jaar te doen. Ik had haar beloofd om haar naar het vliegveld te brengen, nou dat was me een spul. We waren rond kwart over 5 thuis en we zijn al die tijd gewoon opgebleven. Om half 7 stapte ik met Loes de taxi in richting in het vliegveld, voor ik het wist waren we al bij het vliegveld, want ik had de hele reis geslapen. Nadat Loes ingecheckt had en haar koffers afgeleverd had gingen we een drankje nuttigen in een restaurantje, dat was echt grappig, want we hadden het halve personeel van het restaurant achter ons aan zitten. 1 vent deed al overdreven blij toen wij binnen kwamen, zwaaien en vet geïnteresseerd enzo, wij beetje praten met die kerel. Op een gegeven moment ging Loes naar de wc, die kerel naar me toe, of hij mijn telefoonnummer mocht. Ik zo: nou meneer, je bent wel een beetje te oud voor mij he? Hij zo: nee; helemaal niet joh! Hij bleek dus 28 te zijn en hij ging nog wekelijks uit in clubs…hahaha hij had de grootste lol toen ik zei dat hij geen 28 kon zijn, omdat hij al grijze haren had. Uiteindelijk gaf hij me een briefje met zijn telefoonnummer en dan moest ik hem maar bellen als ik zin had om af te spreken, haha..of niet? Ik ken die kerel niet eens, ga ik echt niet doen.

Ik vond het trouwens heel gek om op het vliegveld te zijn, allemaal families die kinderen kwamen halen en wegbrengen enzo, ik moest nog denken aan Schiphol en aan de keer dat wij aankwamen op dat vliegveld, wel gek idee.

Nadat ik Loes naar de douane had gebracht en afscheid had genomen moest ik dus voor het eerst in mijn leven een redelijk lange reis maken in mijn eentje. Ik moest eerst een kwartier lopen om de metro te zoeken, toen moest ik uitzoeken hoe vaak ik moest overstappen, dat bleek 4 keer te zijn. Nou, ik wist niet wat ik zag bij de volgende overstap, zo druk had ik het nog nooit mee gemaakt op metrostation. Ik zat natuurlijk midden in de spits en we moesten iets van 5 gangen doorlopen en trappen oplopen. Ik liep daar heel stoer tussen alle Mexicanen en ook al heb ik mijn jogginbroek en mijn adidasvestje aan, ik blijf toch wel opvallen. Jesus hee, soms voel ik me net een attractie hier, al die mensen die me lopen aan te staren op het station en in de metro. Maargoed, in spitsuur moeten dus de vrouwen en kinderen samen in de metro en de mannen samen in de metro, dat gaat dus apart. Heel raar, zat ik in eens in een metro met alleen maar vrouwen en kinderen. De metroreis is perfect verlopen, ik was alleen in de laatste metro zo moe dat ik elke keer in slaap viel. Het laatste wat je moet doen is in de metro in slaap vallen in Mexico, want op die momenten beroven ze je waar je zelf bij bent. Ik kon gewoon echt niet wakker blijven, gelukkig waren er genoeg mensen om me heen en is er niks gebeurd. Ik vond het wel heel stoer van mezelf dat ik deze reis helemaal alleen durfde te maken, maar ik liep ook tussen de Mexicanen alsof ik er zelf een was, dat is ook het beste, want als je alleen maar bang gaat rondkijken dan valt het juist op. Ik ben nu net thuis en heb even wat te eten voor mezelf gemaakt en dit verhaal getypt. Ik wou eerst nog naar de cursus gaan, maar dat trek ik echt niet. Najah..mijn diploma voor de cursus heb ik igg binnen :)

Als ik dit verhaal op mijn site gezet heb, ga ik lekker slapen. Voor het eerst moet ik alleen slapen. Ik ga Loes wel missen hoor! :'(!

De onderstaande wist je datjes heb ik van Linda's site geplukt, vond ze wel leuk om ook op mijn site te zetten:

Wist je dat....

- het openbaar vervoer hier echt belachelijk goedkoop is? Voor 4 peso (27,5 eurocent) kan je maar liefst een uur in de bus zitten en voor 2 peso (13,75 eurocent) brengt de metro je van de ene naar de andere kant van de stad.

- we elke zondagochtend wakker worden met het idee dat de ijscoman op de stoep staat te bellen? Niets is minder waar, het is de vuilnisman die de hele buurt wakker belt, helaas! Vanuit alle kanten komen de buurtbewoners aanzetten met tonnen en zakken vol vuilnis en rotzooi. Kliko´s kennen ze hier niet, we moeten minstens 10x lopen om alle plastic zakken helemaal naar de hoek van de straat te brengen!

- we voor slechts één tientje 4,5 uur lang in een uiterst comfortabele en luxe bus hebben gezeten, op weg naar Acapulco? Met ons Tec-pasje krijgen we namelijk 50% korting op alle busreizen!

- we met datzelfde Tec-pasje elke film die je maar kan bedenken gratis kunnen lenen bij de Tec? Zo hebben we bijna onze eigen thuisbioscoop!

- het water hier regelmatig opperderpop is? Sta je heerlijk te douchen, shampoo in je haar, houdt het water er ineens mee op! Nou daar sta je dan! We moeten dan buiten een compressor aanzetten en een of ander bassin met water bijvullen! Ook moeten we zorgen dat we de boiler op tijd op ´caliente´ zetten. Zo niet, dan sta je met koud water te douchen, als je dan al water hebt! Lekkere primitieve bedoeling hier hè!

- je hier onbeperkt kunt bellen met je Mexicaanse mobiel voor maar 5 peso (33 eurocent)?

- onze Casa soms wel op een dierentuin lijkt? We zijn al een achtpotige reuzespin tegengekomen, en ook een gigantisch insect waarvan we nog steeds niet weten wat voor een beest het is. Het leek wel een megamier met een kop van een gigantische bij. Of was het nou toch een ontplofte reuzevlieg? Onze nieuwste aanwinst is een muis, die graag keutels achterlaat in de wasmachine en op het aanrecht. Ook worden we elke avond vergezeld door een uiterst muzikale krekel.

- we onze kleding minstens twee keer moeten wassen om het helemaal schoon te krijgen? Op de een of andere mysterieuze manier zit alles telkens onder de witte pluisjes! Ook hebben we al dubbel moeten wassen door muizenpoepjes in de wasmachine en vieze waslijnen!

- we een vette club naast de deur hebben? De Mexicanen gaan hier op hun Latijns-Amerikaans helemaal uit hun dak en wij Hollanders doen een poging om ze bij te houden. Het is niet te geloven hoe goedkoop de drankjes daar zijn 4 bier, 3 baco´s en een malibu-ananas voor nog geen 10 euro! We weten alleen nog steeds niet of dit de echte prijzen zijn, of dat het komt doordat we zo lief naar de barman gelachen hebben.

- de barmannen hier ontzettend makkelijk bespeelbaar zijn? Even een klein praatje maken en lief lachen is goed voor gratis shotjes en drankjes. We loooove Mexico!

- wij als blanke, blonde buitenlanders als VIP´s behandeld worden bij clubs? In de rij staan voor een club, dat hoeven wij niet! Menig Mexicaan laat dan even een jaloerse blik zien, waarvan wij erg kunnen genieten!

Nou voorlopig weer genoeg op de hoogte van mijn leven hier! Ben druk bezig met een site waar ik alle foto's ga uploaden, kunnen jullie ze allemaal kijken (als jullie willen natuurlijk ;)), nou ik hoor van jullie

Besoss Sanne

• 27 Juli 2007 - 17:28

Imke:

He San,

Nog steeds erg leuke verhalen zeg! Wel eng om naar die markt te gaan en om alleen in de metro te zitten... Stoer! Misschien val je minder op als je geen joggingbroek aan doet :P Geintje hoor!
    Ik ga morgen op vakantie naar Egypte, dus waarschijnlijk zal ik twee weken niet op je site kijken. Haal ik de schade wel weer in als ik thuis ben.

Heel veel plezier nog en goed dat je je cursusdiploma binnen hebt!

Liefs Im

• 27 Juli 2007 - 20:18

Mam En Pap:

Lieve Sanne,
    dit is wel je langste verhaal tot nu toe!! Maar wij lezen het met veel plezier. We hadden jullie wel eens willen zien met die giraffe!! En kaal dat Loes nu weg is. Wel goed van jou dat je haar naar het vliegveld hebt gebracht. En wat bijzonder dat mannen en vrouwen gescheiden in de metro zitten. Waarom is dat eigenlijk?
    We hebben op de site van Wikipedia gekeken en gezien waar je bent geweest. Prachtig allemaal.
    Je boft maar dat alles daar zo goedkoop is!! Je houdt nog geld over!!
    Geniet verder en pas goed op jezelf.
    Kusjes.

• 27 Juli 2007 - 20:59

Fennie:

Heee meis!
    eerst ff me respect betuigen hoor! haha dat je na zo weinig slaap nog in staat bent om zo'n lang verhaal te typen! poeh was mij nooit gelukt volgens mij ! maar wel echt super leuk om het allemaal weer te lezen en goeie dat je je diploma voor je cursus hebt gehaald!
    Maar ga nu lekker slapen morgen weer werken... duss beetje kort berichtje maar ik mail je snel weer!
    dikke kus! :)

• 28 Juli 2007 - 09:03

Annet:

Heey Sanne!

Kwam je site via hyves tegen! Leuk om je verhalen te lezen en te zien dat je het naar je zin hebt! Het is er ook erg mooi, vooral dat strand wow!

Voor mij duurt het nog een paar weekjes en dan ga ik ook:) Nou, veel plezier daar nog!

Liefs Annet

• 28 Juli 2007 - 10:41

Melanie:

hoi Sanne,

wat ben je een superreis aan het maken!!!!!
    Helemaal te gek, je verhalen zijn ook leuk om te lezen, moet je een boekje van maken.
    Jij op de foto's met allerlei beesten!
    Stoer hoor, en die ene foto in dat hardrock-café met de haren onder de bril, lachen man.
    En die vakantie op het strand!!!
    wat een mooie plaatjes, en als je de zee hoort in het filmpje... echt heerlijk lijkt me.
    Bij ons is er nu ook een stoer evenement in de Schans: de ZWARTE CROSS.
    We gaan er morgen een dagje heen. (www.zwartecross.nl).
    En a.s. dinsdag vertrekken we naar het Gardameer, en net op de dag dat wij daar weer weg gaan ( 13 aug.)komen je ouders en Lotte daar aan.(zo'n 10 km verderop), jammer had best gezellig kunnen zijn.
    Jan is helemaal op de ""rock"tour, hij heeft een electrische gitaar gekocht, ik vind het wel gezellig.
    Ik kijk na de vakantie wel weer op jou site en dan hoor je wel weer van ons, nog veel plezier en laat je niet te pakken nemen door de Mexicanen, ook al zijn ze nog zo mooi.(grapje)

groetjes Melanie

• 29 Juli 2007 - 16:55

Lianne :

Hey Sanne,
    ff een berichtje van mij uit Buenos Aires. Ben een paar dagen geleden aan gekomen, en ik hoop dat ik het hier net zo leuk ga krijgen als jij in Mexico stad. Leuke foto´s trouwens op je website. Wanneer begint je school eigenlijk zal ook wel binnenkort zijn. Ik hou je website in de gaten.

Gr Lianne

• 29 Juli 2007 - 18:21

Marijke:

Heeeey sann....alles goed dan???wat een lang verhaal zeg!!pff dat je daar nog toe in staat was haha!!Wel super om te lezen allemaal....en wat een lef gek dat je in je hollandse uppie die reis durfde tge maken!!respect!! Hier gaat alles goed...beetje jammer van dat kl*teweer maar ja...dat is nederland he!!Verder heb ik eigenlijk niet zoveel te melden dus...
    doe het rustig aan meis...!!We denken aan je!!
    liefs marijke

• 31 Juli 2007 - 23:54

Idris Anders:

Eey sannetje,

Ik ben even op de com. En dacht eens bij mezelf laat ik eens gek doen een een bezoekje nemen op je site haha. SHITTT lijkt wel een heel boek wat je schrijft. Kan de schrijffouten wel op 20 olifanthanden meetellen :p

Wel leuk wat je allemeel meemaakt.Dacht bij mezelf laat ik eens zo net mogelijk een bericht plaatsen. Je kan niet zeggen dat ik de hoofdletters niet heb geplaatst aan het begin van elke zin. Hahahaha blablabla

(k)(k)(k) have fun
    funny bunny

• 02 Augustus 2007 - 02:22

Daantje:

he sannn!!!!! heb me weer ff ingelzen in je avonturen. echt vet hoor mexico!!! jij hebt het dus ook goed naar je zin. Ik zit nu op school te wachten op een lecture dus ik dacht ff checken! bij jou is het wel lekker weer zo te zien..wij moeten hier nog een maand wachten op de lente zeg maar...ach ja! daarna heb ik nog 5 maanden lente en zomer te gaan hier so no worries! san vielen spass en we houden contact!!! gr aan linda en lotte van mij!

xxx daantje

• 09 Augustus 2007 - 17:52

Jocelyn:

hoi sanne helemaal te gek zeg zo n toffe reis het doet mij een beetje aan amerika denken allemaal van die spannende verhalen .het is echt leuk om te lezen hier alles ok het weer moet wel beter want we gaan maandag naar de camping e nhebben er veel zin in
    wat maak je toch allemaal bijzondere dingen mee .kussen met een giraffe haha
    je zult al wel lekker bruin zijn en hou die mexicanen een beetje op afstand haha
    liefs jocelijn en de weelinkjes