Z'n gangetje in Mexico City
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
07 November 2010 | Mexico, Mexico-stad
Het gaat goed hier, het gaat z’n gangetje. Door de week zit ik veel thuis en ben ik druk met mijn Engels cursus. De bedoeling was dat ik de cursus een paar weken geleden zou afronden. Vanwege het zwaar onderschatten van de cursus en te weinig gestudeerd te hebben, heb ik de cursus uiteindelijk verlengd, waardoor ik 30 dagen extra heb om het in rustig tempo af te ronden. Soms word ik gek van het thuis zitten, dan ga ik met de honden wandelen, spreek ik met een vriend of vriendin af, ga ik met Char ergens wat eten, ga ik naar een shopping mall om lekker te gaan winkelen of ga ik trainen. Ik zit namelijk in een voetbalteam hier op de universiteit waar ik voorheen gestudeerd heb. Ze hebben een speciaal complex met tennisbanen, voetbalvelden en sportfaciliteiten. Ik speel geen gewoon voetbal, maar fútbol rapido (speedsoccer). Het is een vrij populaire sport hier. Eigenlijk gaat alles hier anders dan hoe ik het in Nederland gewend was.
- Er is elke dag trainen van kwart over 3 tot half 5. Zij noemen dit training, maar eigenlijk spelen we gewoon een wedstrijdje met de meiden die komen (dit kunnen ook meiden van andere teams zijn) en het is niet verplicht.
- We hebben geen trainer of coach.
- Warming – up en cooling – down kennen ze hier niet (erg goed voor de spieren).
- Mijn teamleden komen gerust te laat, als de scheidsrechters fluiten voor startsignaal, zijn we soms
nog niet compleet.
- Er is altijd een tribune met joelend publiek aanwezig, die alles mooi vinden, behalve het voetbal zelf.
Er zijn maar weinig teams die echt kunnen voetballen, de meeste teams stellen geen reet voor. Het komt dan ook regelmatig voor dat we winnen met 15-2, 12-1 etc. Omdat het een competitie is van de universiteit zelf, spelen we altijd “thuiswedstrijden”. Afgelopen donderdag hebben we de kwartfinale gewonnen en over een paar weken is de halve finale, we willen proberen voor het te kampioenschap gaan. Ik schaam me voor het tenue waarin we spelen; het tenue van het Duitse team. VERSCHRIKKELIJK!
Daarnaast probeer ik minimaal 2 keer per week naar de sportschool te gaan, waar ze groepslessen geven zoals Bodypump, Bodycombat, Zumba etc. Voor iets minder dan 20 euro per maand kan ik daar alle ochtenden en avonden lessen volgen. Ik heb het naar m’n zin daar, omdat ze afwisseling bieden qua muziek & leraren. Een les hier begint nooit op tijd, als een les staat ingeroosterd om 7 uur, kun je er vanuit gaan dat de les om kwart over 7 begint.
Verder doe ik veel leuke dingen hier en geniet ik van het weer (en dat is overdag gelukkig meestal wel mogelijk). Het concert van de Black Eyed Peas was gaaf, ik ben niet een hele grote fan van hun muziek, maar de sfeer en de show was erg goed! Bovendien draaide David Guetta (een bekende DJ) in het voorprogramma. Het concert vond plaats in Estadio Azteca, dit is één van de grootste stadia van Latijns – Amerika, moet je voorstellen wat voor een sfeer er hing met al die mensen samen. Het nadeel was alleen wel dat we heel ver weg zaten, we hadden verrekijkers nodig om de mooie billen van Fergie en de stoere dansmoves van William te kunnen zien. Natuurlijk moet er zoals altijd wel weer iets gebeuren, een meisje achter ons was behoorlijk bezopen, zat met haar hak vast en viel boven op ons. We schrokken ons een ongeluk, maar dat is goed afgelopen.
Op 10 oktober was Char jarig, omdat hij zijn verjaardag op de dag zelf niet uitgebreid kon vieren, i.v.m. zijn werk, hebben we het op zaterdag gevierd. We zijn overdag met vrienden en familie wezen paintballen. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en moest er eerst even inkomen, maar toen ik het eenmaal te pakken had, was ik helemaal in mijn element. De speelvelden die ze hadden waren bovendien geweldig, met tunnels, obstakels en bruggetjes. ’s Avonds kwamen er wat vrienden en hebben we er een prima feestje van gemaakt.
Een paar weken geleden zijn we een weekend naar Guanajuato geweest met vrienden. Ik kon mezelf behoorlijk gelukkig prijzen, ik ging met een heel harem (maar liefst 5 jongens) een weekendje weg. Er vond een speciaal festival plaats dat enkele weken duurde met artiesten van over de hele wereld. Zoals altijd kunnen die weekendjes nooit verlopen zonder problemen. De bedoeling was dat we vrijdagmiddag om 2 uur zouden vertrekken, zodat we de hele avond nog hadden om wat leuks te gaan doen samen. Door veel gedoe, gezeur en verkeer werd dit uiteindelijk 7 uur en kwamen we om 12 uur ’s nachts daar aan. We gingen met 2 auto’s, één auto was eerder vertrokken dan ons en de jongens gingen alvast het centrum verkennen. Toen we daar aankwamen bleek dat 2 van de 3 jongens opgepakt waren, omdat ze bier aan het drinken waren op straat. Dat begon goed….we hebben meer dan een uur bij het politiebureau moeten wachten en uiteindelijk hebben ze een boete betaald en konden ze gaan. Het hostel waar we verbleven is het slechtste hostel waar ik ooit geslapen heb; het water was zo koud dat je bijna bevroor onder douche; de volgende dag bleek dat slechts 1 kamer water had en moest het hele hostel gebruik maken van dat toilet en zich daar douchen (gelukkig waren er geen andere gasten); de kamers waren niet schoon en konden niet op slot. Niemand heeft lopen klagen of een probleem gemaakt, want de eigenaar kon niks verkeerd doen in onze ogen. We hebben ons kapot gelachen om hem, niet vanwege het feit dat hij zo’n goed gevoel voor humor had, maar omdat het hem allemaal niks kon schelen. Hij liep de hele dag in zijn pyjama rond en liep maar een beetje aan te klooien daar. Bovendien, het enige dat we deden in dat hostel was slapen en dat hebben we gedaan, en prima ook. Van het festival zelf hebben we uiteindelijk weinig gezien, veel optredens waren in grote theaters en kaartjes waren niet goedkoop, maar de sfeer in het centrum was erg goed. Ik kan in ieder geval niet zeggen dat weekendjes weg hier saai zijn.
1 & 2 november vieren ze hier “El Día de los Muertos” (Dag van de Doden). Ze geloven hier dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van de volwassenen op 2 november. Mexicanen bezoeken graven van dierbaren en offeren er voedsel en drank. Sommige mensen maken een soort van altaar in hun huis, met foto’s van dierbaren en voedsel en drank. Zoals de moeder van Char had een paar foto’s van familie en honden neergezet met wat chocola, tequila, hondenvoer, bloemen en decoratie. Ik ben met Char naar een kerkhof geweest om dit van dichtbij mee te maken, voor het eerst in mijn leven voelde ik een vrolijke sfeer op een begraafplaats. Ik zag versierde graven, hele Mexicaanse families samen een graf schoonmaken, jongens een biertje drinken bij een graf en hoorde vrolijke muziek.
Mijn plan voor aankomende weken is mijn cursus afronden, zon, zee & strand op te zoeken, genieten van de vrije tijd die ik nog heb en over een paar weken beginnen met mijn zoektocht naar een baan, spannend!
Liefs Sanne
P.S. Aan de mensen die ik vandaag heb gesproken via skype, ik vond het super om jullie even te kunnen zien en met jullie gesproken te hebben! Thnxxx a lot!
07 November 2010 - 21:53
Ineke:
ha Sanne zo lees ik je verhaal en even daarvoor zag ik je nog op skype leuk om jullie te zien .je ziet er goed uit en het was een hele drukte in het kleine kamertje wel gelachen dat we daar eerst met alle dames en later gingen de heren.leuk verhaal en ik wens je succes met je engelse studie.liefs van mij en een dikke kus -
08 November 2010 - 08:01
Liset & Jayden:
Hee lieve schat!! Wat een lang verhaal zeg! Echt heel leuk! Hoop echt dat je deze week je cursus afkrijgt! Dan kan je echt op zoek naar een baan! Zullen we snel een keer afspreken om te skypen? Kunnen we weer even gezellig kletsen! Wij missen je al wel hoor! Ik vroeg vanmorgen aan jayden wat we vandaag gingen doen. Zegt die: naar tante toebie!! Hihi! Love you! -
08 November 2010 - 12:59
Marleen:
Heejj San
Ik moet wel lachen om de titel van je verhaal....z'n gangetje....klinkt of je het heel rustig hebt....maar vind dat je toch wel weer veel beleefd hebt. Een concert, verjaardagsfeest, weekendje weg met maar liefst 5 mannen...de ceremonies rondom de doden. Ach ja dit zal voor jouw wel gewoon zijn. Nu dus nog even flink aan de studie en dan heb je de cursus ook mooi afgerond
Hier gaat het ook goed. Ook z'n gangetje hahaha.
Liefs Marleen en een knuffel van Lauren en Lucas -
08 November 2010 - 22:04
Veronietje:
Hey skattie wat heerlijk om weer wat van je te horen. Je leventje daar klinkt wel lekker hoor. Ik hoop dat je zo snel mogelijk je cursus af kunt ronden en dan op zoek naar een baan. Inderdaad heel spannend. Ik ben benieuwd of dat allemaal wil lukken. Kus aan Char. ( en aan jou natuurlijk :D ) -
11 November 2010 - 18:51
Mam:
Jouw verhalen zijn altijd een feest om te lezen.
Alles gaat zijn gangetje en ondertussen maak je toch van alles mee!!!
Geniet nog lekker van je vrije tijd!
kusjes mam -
16 November 2010 - 05:57
Suus:
hee schattie,
ik dacht eerst de belevenissen van sanne maar eens bekijken voordat ik je krabbel ga beantwoorden. Wat een super geweldige dingen maak je mee. Heerlijk om te lezen! Je zult deze week wel knetter druk zijn met het afronden van de cursus dus ik zal je even mailen voor een skypedate.
Have fun babe. Xxx -
28 November 2010 - 10:52
Karin Kl. Gebbink:
Hoi Sanne,
Op kantoor hoor ik wel eens hoe het met je gaat, maar leuk om je belevenissen hier te volgen! Fijn dat het goed met je gaat :-)
Met mij gaat het verder ook ok, druk met van alles en niets, haha.
Groeten Karin -
05 December 2010 - 17:40
Jocelyn:
He Sanne, even een berichtje uit het witte Nederland
We hebben van alles gehad, sneeuw,wind en zeer gladde wegen.
Nu dooit het weer,dus voorlopig nog niet op de schaatsen.
Gisteravond hadden we pakjesavond samen met de oppas, opa wim en oma minkhorst
Iedereen had zijn uiterste best gedaan en er waren leuke surprises en gedichten
Het was erg gezellig. Zo langzamerhand vullen de winkels zich met kerstartikelen en zal er binnen no-time bij iedereen een kerstboom in huis staan. gezellig toch
Je zult inmiddels je engels cursus wel zo ongeveer afgerond hebben, en op zoek naar een baantje????????
Hebben jullie ook sinterklaas gevierd of kennen ze dat niet in mexico (waarschijnlijk niet)
Ik kijk regelmatig op jouw site dus hou ons op de hoogte
groetjes jocelyn
29 December 2010 - 15:35
Noortje:
hey san,
zo te lezen gaat alles goed. leuke verhalen en foto's. ik ben wel een beetje laat met lezen. gelukkig kijk ik nog wel eens op je facebook, fotoós had ik dus al wel gezien! Ik ben wel jaloers hoor. Hier blijft alles maar uitzichtloos wit, met al die sneeuw hier heb ik 2 paar nieuwe pumps echt voor niets gekocht. Binnenkort een keertje skypen doen we :) Geniet van je jaarwisseling.. XXX