Perrita.....
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
02 Juni 2009 | Mexico, Mexico-stad
Na alle mediagekte wat betreft de Mexicaanse Griep, is de rust weer wedergekeerd. Sterker nog, ik merk eigenlijk amper nog wat van die griep. De mondkapjes verdwijnen beetje bij beetje van de straat en het is niet meer het meest actuele onderwerp van de dag. Het gewone leven is weer helemaal terug en de mensen doen weer leuke dingen. Wat ik heb meegekregen is dat het ook vooral een politieke kwestie was, de politiek heeft het zo opgeblazen om in de tussen tijd 2 nieuwe wetten te introduceren en op deze manier ophef wilden voorkomen.
Op mijn stage is (GELUKKIG!) alles veranderd, daarmee bedoel ik dan ook in de positieve zin van het woord. Mijn stagebegeleidster waar ik niet goed mee op kon schieten en die totaal geen interesse in mij toonde heeft ontslag genomen. Ik zou een andere stagebegeleider krijgen en daar had ik echt ontzettend veel moeite mee zeg, wat was ik blij! De stagebegeleidster die ik nu heb is een aardige en leuke vrouw die ontzettend veel ervaring heeft en binnen het bedrijf na de baas de hoogste functie heeft. Toen ik in een verslag van school de waarheid had verteld over mijn stagebegeleidster die ontslag had genomen, was mijn nieuwe stagebegeleidster in gesprek gegaan met mijn baas. Vanaf dat moment is alles veranderd, ik kreeg veel meer verantwoordelijkheden, werd veel meer betrokken bij alles en ik ging mee naar afspraken met haar of met de baas. Mijn baas vroeg naar mijn toekomstplannen en heeft me zelfs een soort van baan aangeboden gekregen (hij vond me wel geschikt voor de functie van mijn oude stagebegeleidster). Wees niet bang, ik ben niet van plan om het aanbod aan te nemen.
We hebben eindelijk een ander appartement gevonden, het is een perfect appartementje voor ons 2tjes en op 5 minuten afstand van ons vorige appartement (wat betekent dat we alles weer lekker dichtbij hebben!) Vorig weekend zijn we verhuisd en het bevalt echt super goed! Het is een complex met meerdere appartementen, een soort van hotel. We hebben het echt te luxe voor elkaar, want ze maken dagelijks schoon (behalve in het weekend), we krijgen elke dag schone handdoeken, ze verschonen ons bed 1 keer per week en ze doen zelfs onze afwas! Er is ook een fitnesscentrum in het gebouw te vinden, wat niet heel veel voorstelt (3 machines), maar wel heel mooi meegenomen is en waar we gratis gebruik van mogen maken. Daarnaast heeft het ook nog een sauna. We hadden het echt niet beter kunnen treffen momenteel!
2 weken geleden ben ik met Char en zijn ouders een weekendje weggeweest naar (de staat) Michoacán. Vrijdag rond de middag vertrokken we en ’s avonds rond 7 uur kwamen we aan in Morelia, de hoofdstad van Michoacán. Een mooi stadje met mooie pleintjes, gebouwen en kerken. We hebben hier een tijdje rondgelopen en toen zijn we doorgereden naar het dorpje Pátzcuaro. Zaterdag gingen we met de boot naar Janitzio, een klein eilandje gelegen in het midden van een groot meer. Het eiland is in feite het topje van een heuvel en is helemaal vol gebouwd met huizen, de mensen daar leven van het toerisme. Boven op het eiland staat een groot beeld (Morelos), die we hebben betreden. Vanuit het hoofd van het beeld hadden we een prachtig uitzicht. Ze spreken hun eigen taal op dat eilandje, het is geen dialect, maar echt een totaal andere taal, het lijkt niet eens op Spaans. Een paar kindjes probeerden ons eigen gemaakte bootjes van hout of een pakje kauwgum te verkopen en in ruil voor wat geld zongen ze een liedje of schreven ze een paar woorden op in hun eigen taal.De boottrip terug was iets minder leuk, het was echt heel slecht weer, het regende en waaide erg hard. Het was een klein bootje en de kapitein kon geen drol zien. Omdat lang niet alle Mexicanen kunnen zwemmen, zag ik veel angstige gezichten, ook de vader van Char begon lichtelijk zenuwachtig te worden. Gelukkig trok het slechte weer weg en zijn we veilig aangekomen. Vervolgens zijn we doorgereden naar een ander dorpje dat bekend is door hun handwerk in hout. Zondagochtend gingen we terug richting Mexico City en onderweg zijn we gestopt bij de “Azufres”. We kwamen aan bij een aantal meertjes omringd door natuur en bomen. Dit was een soort van Spa, maar dan op een natuurlijke manier. In het eerste meer moest je jezelf vol smeren met modder. De modder zat vol met takjes en stukjes en het stonk naar stront en ei (azufre betekent zwavel), maar het was goed voor de huid dus daar doen we het voor hè. Met de modder overal en nergens gingen we vervolgens een soort van sauna in (het zag eruit als een stal voor dieren), de hitte kwam vanuit de grond en het was ontzettend HEET daar, we mochten er dan ook maar 10 minuten maximaal blijven. Overhit en met de modder in mijn ogen was de laatste fase aan de beurt, relaxen in een ander meertje. Dit meertje is ooit ontstaan door een vulkaan, en wordt vanuit de grond verwarmd door een soort van geisertjes. Het water was echt super lekker warm (rond 40 graden)en zo relaxt! Dit puur-natuur-gedoe was een totaal nieuwe ervaring voor mij, maar het was heerlijk ontspannend en mijn huid voelde echt zo zacht aan. Ook al stonk ik 3 dagen daarna nog naar zwavel, het was het zeker waard!
Tijdens het ontbijt had ik mijzelf behoorlijk voor lul gezet, de ober gaf me een verse jus en zei: “Un jugo para la princesa”. Ik hoorde het woord “princesa” niet en ik wou de zin afmaken door te zeggen “Un jugo para la perra”, wat betekent hond (perro is hond, vrouwelijk is het perra) op het moment dat het uit mijn mond floepte bedacht ik me ineens dat ze het hier ook gebruiken voor “bitch” (net zoals wij een vrouwtjeshond teef noemen, maar dat woord ook gebruiken voor bitch). Ik werd knalrood en probeerde snel terug te krabbelen, maar het was al te laat, ik kreeg eerst een onbegrijpelijke blik toegeworpen, maar daarna begon iedereen (incl. het personeel) heel hard te lachen!
Afgelopen 2 weekenden diploma uitreikingen gehad van een vriend en van een vriendin van Char. Daarbij moet je niet denken aan simpel feestje, dat wordt hier groots gevierd. Ik vond het haast op een bruiloft lijken, aangezien het in een chique zaal was met een band, een 4 gangen diner en iedereen gekleed was in gala. Het is dan ook niet gratis om naar zo’n “feestje” te gaan, een kaartje kost maar liefst 40 euro! Beide weekenden sliepen we pas rond 8 uur, dus behalve slapen hebben we niet veel bijzonders gedaan.
Met al die rare Mexicanen hier om me heen maak ik toch altijd wel weer iets grappigs mee, dit keer dacht iemand dat ik "una artista" was en dat ik een soapserie speelde! Dat is trouwens niet de eerste keer dat ze denken dat ik beroemd ben....
Het is al weer bijna verjaardag, de 1ste keer dat ik dit ga vieren in een ander land! Ik ga een weekendje kamperen met Char en zijn vrienden (ja, je leest het goed: KAMPEREN!), maar dat wordt vast erg leuk!!
Ik had graag mijn verjaardag met jullie willen vieren, ik ga jullie missen op deze dag....
Als jullie nog leuke foto's willen zien van Tequesquitengo met Char en zijn vrienden, weekendje weg naar Michoacán en mijn lieftallige collegaatjes, check dan de volgende site:
Mijn nieuwe adres is:
Paris #10
Col. Tabacalera
C.P. 06030
Del. Cuauhtémoc
México, D.F.
02 Juni 2009 - 23:21
Dees:
leuk verhaal weer meiss..! de foto,s zijn ook mooi geworden..! ook fijn dat alles zo goed gaat met het huisje en met stage.. je ziet der goed uit..! nou ik spreek je nu op msn..! maar wou toch ff een berichtje achterlaten..! ;)
Dikke kus..!! -
03 Juni 2009 - 07:18
Liset:
heeey lieve schat van me! Ben blij dat alles weer wat beter gaat. Je stage is nu helemaal leuk en je zit weer helemaal op je plek in een nieuwe huisje! Gelukkig maar! Ik ga jou ook zeker missen als je jarig bent. Toch gek dat je het nu ergens anders viert. Ik ga je echt snel mailen! (ben echt superdruk met school, dus komt er elke keer niet van) Jullie krijgen een dikke knuffel van jayden! Heel veel liefs! Hou van je! -
03 Juni 2009 - 09:10
Fennie:
Hee chick! Leuk om weer een verhaal van je te lezen! Was wel benieuwd geworden wat je allemaal aan het doen was! ;) Maar beter dat je het nu zo goed voor elkaar hebt op stage! Heb je goed geregeld! En relaxt dat jullie nu weer je eigen appartementje hebben! Het gaat dus helemaal goed daar! Gelukkig maar! Nou meis als ik je nie eerder meer spreek hoop ik dat je een hele leuke verjaardag hebt! Dikke kus en ik spreek je snel! -
03 Juni 2009 - 17:50
Vero:
Hey meis. Heerlijk om zo'n positief bericht te lezen. Behalve de eerste regels dan,hihi. Super dat het nu zo goed gaat op stage. Pas maar op dat je niet lui wordt in je nieuwe apartementje dan, met al die luxe. En geniet maar lekker van je verjaardag daar. Er komen nog genoeg jaren dat je het wél hier met ons kunt vieren! Dikke kus -
03 Juni 2009 - 20:09
Mam:
Wat heb je het toch weer super voor elkaar. Genieten maar!!
Vooral in dat appartementje van jullie. Wat een decadent gedoe dat je zelfs niet hoeft af te wassen. Echt iets voor een princesa!!
Kusjes mam -
03 Juni 2009 - 21:21
Je Zusje:
lieverd!!
Haha jij altijd met je leuke verhalen..
Ik ga jou ook missen op je verjaardag, word mijn grote zus 21 en dan ben ik er niet eens bij (schande) ;)
Ik wacht nog wel op een uitodiging :P
We bellen snel weer!!
Dikke kus -
04 Juni 2009 - 14:30
Ineke:
ha die sanne en char nou weer een heel verhaal van jullie gelezen elke keer al wel gekeken hoe het met jullie zou gaan maar nu weten we ook hoe het daar is.Goed hoor dat het op je stage adres nou zo goed gaat en dat je zoveel andere leuke dingen doet maak er een leuke verjaardag van daar en nog even en dan komen de logees en dan kun je ze alle mooie dingen laten zien groetjes van ons allen ineke en frits -
04 Juni 2009 - 14:51
Simone:
Sanne en kamperen.....das wordt vast erg gezellig hahha! Veel plezier en fijne verjaardag!
xx -
04 Juni 2009 - 22:27
Loes:
Hola chica!
Leuk om je verhalen te lezen..Het is een goede afleiding.. Ben namenlijk bezig met mijn Afstudeer opdracht, die ik morgen/vandaag moet inleveren:S
Heel veel plezier met kamperen en alvast een fijne verjaardag(ik weet dat ik te vroeg maar, maar wil graag de eerste zijn:P)
besos! -
04 Juni 2009 - 23:37
Marleen:
Heeejj Lief nichie,
Nou gelukkig dat je nu veel leuke dingen te melden had!!
Je hebt het wel goed voor elkaar met je appartement...geniet er maar van!!
Mooie foto's ook van je weekendje weg met Char en je 'schoonouders'
Alvast een hele fijne verjaardag. Ik zal een wijntje op je drinken. Een spaans wijntje....wij vertrekken zaterdag naar de costa brava.
Dikke kus Lauren, Thorstein en Marleen -
07 Juni 2009 - 11:42
Lotte G:
Yes, ben weer up to date! ;) Vond het leuk om je laatst weer ff gesproken te hebben! Tot gauw Perrita! :D -
10 Juni 2009 - 19:07
Jocelyn:
sanne van harte gefeliciteerd met je verjaardag, een fijne dag toegewenst.
Het zal zeker anders zijn zonder je ouders, zus en vrindinnen, maar ook zeker heel speciaal
want niet iedereen uit de achterhoek wordt 21 in mexico. geniet ervan!
veel liefs jocelyn
10 Juni 2009 - 19:08
Jocelyn:
oeps 1 dag te vroeg -
11 Juni 2009 - 10:57
Ineke:
he Sanne van harte gefeliciteerd met jou 21 ste verjaardag heel veel plezier daar wij drinken er hier wel eentje op jou gezondheid groetjes van ons en de groeten aan Char xxx ineke -
11 Juni 2009 - 18:25
Fam Konings:
hoera 21 Sanne proficiat Je bent natuurlijk lekker verwend door Char.Geniet nog lekker van je verjaardag en tot de volgende keer maar weer.De groeten van ons allemaal. -
11 Juni 2009 - 19:32
Melanie & Mathieu:
Ha sanne,
Heej gefeliciteerd he!
21,wow!!
Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt, lekker weer in ieder geval, t is hier vandaag niks geweest, regen regen en nog ns regen en 16 graden ofzo.
Dus wat dat betreft zit je daar wel goed.
groetjes van ons allemaal.