Goed & slecht nieuws.... - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu Goed & slecht nieuws.... - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Sanne Toebes - WaarBenJij.nu

Goed & slecht nieuws....

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

20 April 2009 | Mexico, Mexico-stad

Hai lieve schatjes,

Afgelopen weken weer genoeg meegemaakt, leuke en minder leuke dingen....maargoed, ik bewaar het minder leuke toch maar voor het laatst.

Alhoewel ik niet heel veel bijzonders heb gedaan, zal ik toch proberen een leuk verhaaltje op papier te zetten. Waarom we niet veel bijzonders hebben gedaan? Omdat we vrijdag vaak uitgaan en drinken met als vervolg dat we zaterdag hele dag brak in bed liggen….en daarnaast zijn er altijd dingen die leuk zijn om mee te maken maar niet echt boeiend zijn om te vertellen.

Begin april ben ik met Char en zijn ouders naar een Mexicaanse honkbalwedstrijd geweest. Dat was nieuw voor mij, ik ben nog nooit eerder naar een honkbalwedstrijd geweest en op tv kijk ik het ook nooit. Blijkbaar zijn z’n ouders grote fans, zelfs zijn moeder schreeuwde en deed actief mee haha! Het heeft wel wat, maar ik prefereer voetbal, er ontbreekt toch een bepaalde spanning.

In verband met Semana Santa en Semana de Pascua (Heilige Week en Pasen Week) zijn Mexicaanse scholen voor 2 weken gesloten, ik had slechts donderdag en vrijdag vrij, maar wel lekker lang weekend in ieder geval. Bijna heel Mexico gaat op vakantie en we blijven natuurlijk niet achter. Ik vertrok woensdagavond met Char en zijn vrienden richting Acapulco. De familie van een vriend van Char heeft een huis daar en we konden daar met z’n allen verblijven. In het begin vond ik het een beetje ongemakkelijk, want zijn ouders, zijn zus en haar vriendje en zijn oom bleven daar ook het hele weekend slapen, maar dat verdween snel. Ze waren best relaxt, we hebben ze vrij weinig gezien en het waren eigenlijk 2 huizen, ze hadden de muur eruit gebroken, maar de 2 bovenverdiepingen waren nog steeds gescheiden, dus wij hadden ons eigen gedeelte boven en zij ook. We hebben een heerlijk zon-zee-strand vakantie gehad. We zijn naar het strand geweest, bij het huis was een zwembad waar we lekker konden relaxen en we zijn flink wezen feesten. De bedoeling was om 2 dagen naar Acapulco te gaan en 2 dagen ergens anders, maar we hadden het prima naar ons zin daar en besloten daar te blijven. Het leek wel of heel Mexico City in Acapulco te vinden was, het was echt gigantisch druk. De stranden waren knettervol, het hele gestress en verkeer hadden zich verplaatst naar Acapulco, waardoor je er met de auto een uur over deed om naar het strand te komen en lopends slechts een half uur. Het was zelfs een heel gedoe om een club of discotheek binnen te komen aangezien er rijen jongeren stonden te smeken of ze naar binnen mochten. Gelukkig merkten ze mij direct op als blonde-geen-mexicaanse en konden wij meteen naar binnen. Op zaterdag zijn we naar La Quebrada ( zie google voor foto’s of filmpjes!!) geweest, een groep jongens die een geweldige prestatie levert voor toeristen. Ze duiken van een superhoge klif de zee in, het is echt moeilijk voor te stellen dat ze dat durven, want één fout en het kan hen hun leven kosten. Nou goed, tijdens die show voelde ik me in eens helemaal niet lekker, mijn buik deed zo’n pijn aan alle kanten..zondag was het nog niet beter en maandag ben ik naar aandringen van Char en zijn moeder maar naar de dokter gegaan. Waarschijnlijk heb ik een infectie opgelopen door het eten daar en ik heb een soort van antibioticakuur gedaan en 3 dagen niet gewerkt. Donderdag voelde ik me weer helemaal beter en ging ik weer naar mijn stage.
Voor foto's van Acapulco, check deze website: http://www.facebook.com/album.php?aid=78798&id=562992283&l=32de439c29

Ik heb zelf eigenlijk niet veel gemerkt van Pasen, ze eten hier geen eieren ofzo, maar ze zeggen dat het een belangrijk feest is voor veel Mexicanen aangezien 90% hier Rooms-Katholiek is. Wat ik wel gelezen en gehoord heb is dat ze in bepaalde steden en dorpen hier de kruisiging van Jezus Christus herdenken door het na te spelen met acteurs.

Op mijn stage is niet veel veranderd, er zijn dagen dat ik de hele dag op msn te vinden ben en dagen dat ik erg druk ben. Deze week is de laatste week voor de andere 2 meisjes die stage lopen daar, ik ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen als zij weg zijn. Met hen ging ik tenslotte altijd een verse jus of milkshake kopen, zij waren er voor me als ik vragen had…het zijn niet mijn vriendinnen, dat zullen ze ook niet worden, maar ik ga ze al met al toch best een beetje missen. Bovendien heb ik het gewoon niet getroffen met mijn supervisor, ze is gewoon niet echt geïnteresseerd in mij en wat ik aan het doen ben. Ik dacht eerst dat het aan mij lag, maar ik ben er achter dat het haar persoonlijkheid is. Ik kan er niks aan veranderen, het is nou eenmaal zo..maar de irritaties kunnen bij mij hoog oplopen, die probeer ik dan meestal ook maar te onderdrukken. Zij is tenslotte diegene die mijn stage gaat beoordelen, in dat opzicht ben ik afhankelijk van haar en kan ik haar maar beter te vriend houden. Over mijn baas ben ik ook steeds meer te weten gekomen, die kerel heeft het daar toch maar goed voor elkaar. Zijn kantoor is bijna groter dan onze afdeling, er staan grote, mooie leren banken in zijn kantoor en meneer heeft een eigen wc en een chauffeur. Daarnaast werkt er een schoonmaker op kantoor die elke dag werkt van 9 tot 5 en elke dag schoonmaakt. Ik vond dat zo vreemd en zo’n onzin in het begin, maar blijkbaar is het nodig en als hij op die manier zijn geld kan verdienen. Bovendien is het hele kantoor van glas, dus het is ook wel nodig dat het goed schoon blijft.

En nu een minder leuke mededeling, er is een explosie geweest in ons appartement….schrik niet, alles gaat (gelukkig!) goed met mij en Char. Vorige week vrijdag was ik op tijd thuis van mn stage en Char en ik hadden afgesproken om lasagne te eten. Ik had de saus gemaakt en de saus en de lasagnebladen in de ovenschaal gedaan en de oven alvast voor gewarmd. We hebben een gasoven, een ouderwets systeem voor Nederlandse begrippen. Je doet het gas open en je steekt het aan, zodat er een vlammetje ontstaat in de oven die ervoor zorgt dat de oven warm wordt. Op het moment dat ik de lasagne in de oven wou zetten en de oven dicht deed, vond er een ontploffing plaats. Uiteraard raakte in totaal in paniek en schrok ik me rot, ik weet niet meer precies wat ik deed, ik rende naar de andere kant van de kamer. Ik hoorde dat het hele appartementencomplex in paniek was geraakt en hoorde mensen op de trappen praten, ik rende naar ze toe en schreeuwde dat het in ons appartement was. Op dat moment wist niemand wat er aan de hand was en stond het gas nog open, ik was zo in paniek. De eigenaar van het restaurant beneden probeerde me te kalmeren en belde Char op, hij sloot het gas af en binnen 5 minuten stonden er 10 brandweermannen, 4 politiemannen en 2 verzorgers in ons appartement. Ik was helemaal de weg kwijt, stond te schreeuwen tegen mijn Nederlandse buurman en Char kwam totaal overbezorgd het huis binnen stormen. De verzorgers checkten mijn bloeddruk en probeerden me te kalmeren. Volgens de brandweermannen was de oven ontploft en door de gigantische druk was zelfs het raam in onze slaapkamer gebroken, de knal was zo hard dat de mensen het restaurant zelfs verlieten en dat glazen beneden van de plank gevallen waren . Moet je nagaan, ik stond naast die oven, behalve dat ik heel erg geschrokken ben, is gelukkig alles goed met me. Als er vuur bij geweest, was dat ander verhaal geweest, aangezien ons appartement omringd is door gasflessen (ze hebben het gas hier niet in de grond zoals wij in Nederland gewend zijn), dan was het hele complex ontploft. Goed, daar willen we natuurlijk niet overnadenken. Maar ik had het zo gehad daarna , ik was er klaar mee…er is altijd wat met het appartement. De vloer is kapot, 3 ramen kunnen niet dicht en 1 raam is gebroken, de kraan in de keuken lekt, bepaalde stopcontacten werken niet en ik weet niet wat voor een verf ze gebruikt hebben voor de keukenkastjes, maar alles wat je in erin zet gaat naar verf ruiken en smaken. Er is 1 keer een reparateur geweest, maar die heeft niet veel veranderd. Daarnaast gebeuren er rare, onverklaarbare dingen daar. Char voelt dingen aan en hij voelt een bepaalde negatieve energie daar, daarnaast had zijn moeder een paar uur voordat de explosie plaatsvond een raar voorgevoel, dat er iets ergs ging gebeuren. Ik heb nooit in zulke dingen geloofd, maar het is allemaal wel heel vreemd en toevallig. Vandaag voelde ik me ook heel duizelig toen we daar even waren. Volgens de brandweer was het niet veilig om daar te blijven en aangezien we niet kunnen koken en douchen, besloten we om naar het huis van Chars ouders te gaan, voorlopig blijven we daar. De huisbaas zit tijdelijk in Spanje, we hebben hem gemaild, maar geen reactie gehad. Hij komt morgen terug en we zullen samen een oplossing moeten vinden. We zijn woedend op hem dat hij onze "klachten" niet series neemt en dat hij veel levens in risico heeft gebracht. Volgens het contract is veel in ons voordeel, dus dat is goed! We zouden hem eventueel kunnen aanklagen, maar waarschijnlijk is dat een heel proces wat lang gaat duren.

Ik vind het wel heel rot, ik voelde me toch al wel thuis daar en we hadden het naar “deze omstandigheden” wel ontzettend naar ons zin daar. Maargoed, we willen en kunnen daar niet meer wonen, we zullen zien wat er gaat gebeuren….ik hou jullie op de hoogte!
Heel veel besitos voor jullie!!

• 21 April 2009 - 06:38

Liset:

heey schatje!! Super om weer even wat van je te lezen. Je oven ontploft!! Gekkie, wat zal je geschrokken zijn! Weetje hoe geluk je hebt als je slaapkamer raam eruit gesprongen is en jij hebt niks!! Gelukkig maar!! Verder zie ik op de foto's al wel dat je het naar je zin hebt! Wel jammer dat jullie nu geen huisje meer hebben voor jullie zelf, dat zal wel weer even wennen zijn. Moet je dan nu weer vanaf char zijn huis naar je stage? Dat is toch vet ver?? Hele dikke kus van Jayden en mij!!

• 21 April 2009 - 07:25

Sab:

Heyy meis!
    Fijn om weer even een verhaaltje te lezen!
    Echt heftig wat je hebt meegemaakt en ik hoop dat je woensdag er een beetje uitkomt met die huisbaas!
    Nou meis, spreek je snel weer op msn!
    Dikke kus!

• 21 April 2009 - 08:40

Veronietje:

Hey meis, heelrijk om weer wat van je te horen!!!!!! Wat zul je geschrokken zijn, zeg. Pffffff is dan ook wel super hard gegaan als ze het zelfs beneden in het restaurant nog mee kregen. Doe je best bij de huisbaas, he. Hier trouwens alles goed. Mijn jurk is uitgezocht en helemaal geweldig!
    Dikke kus

• 22 April 2009 - 16:28

Lotte G:

Hey San! Heftig verhaal joh, gelukkig maar dat iedereen het er goed van af heeft gebracht!! Heb je inmiddels al gesproken met de huisbaas? En is er al een oplossing gevonden? Getsie! Ik hoop dat jullie snel iets anders vinden! Wel lief dat jullie weer terecht kunnen bij z'n ouders. Gelukkig gaat het voor de rest wel goed! Ff volhouden met die stage hè? Tot wanneer loop je precies stage daar? Doe je de groetjes aan Char? Zie je eigenlijk verder nog mensen van ons half jaartje in Mex? Nou lief, hele dikke kus! xxx

• 27 April 2009 - 13:15

Marijke:

heyy leive san!! sjongejonge ... wat heb je nu weer allemaal meegemaakt!!!gelukkig zijn jullie er goed vanaf gekomen zeg!! maar je zal wel erg geschrokken zijn... pfff...heftig hoor!!gelukkig gaat verder alles wel goed met je.
    dikke kus!!

• 27 April 2009 - 17:15

Ivy:

Jeetje,wat een verhaal!Je zult idd wel heel erg geschrokken zijn jah!!Gaat t nu iets beter met je??Fijn dat het iig goed gaat tussen jou en je mexicaanse hunk,das tenminste iets positiefs!;) Pas je wel op met die gekke varkensziekte die ze in mexico ontdekt hebben??
    doe rustig aan en geniet ervan!!
    dikke kusss

• 27 April 2009 - 20:17

Melanie:

hoi Sanne,

wat heb je weer een boel meegemaakt, gelukkig heb je niks meegekregen bij die ontploffing!!! Wat een spul met al die politie, ambulance broeders enzo.
    Maar je hebt ook al wel weer een te gekke vakantie gehad, mooi man, dat je zo even lekker naar zo'n prachtig strand kunt.
    Maar nu staan de kranten alweer(na de drugs-moorden) vol over Mexico: over de varkensgriep, het schijnt ook al in Europa te zijn: spanje, UK. Maar goed dat je dit nog niet aan de hand was toen je op vakantie was in Acapulco (als ik zo naar die foto's kijk).
    Dit stond er vandaag in de krant:

Het advies van Calderón: niet kussen, geen handen schudden, niet zonder mondkapje de deur uit, hand voor je mond als je niest, veelvuldig handen wassen. De leden van de regering geven het goede voorbeeld: ‘Wij begroeten elkaar niet meer.’
    De autoriteiten hebben behalve de politie ook het leger ingeschakeld om massaal gezichtsmaskertjes uit te reiken. De Mexicanen zullen bovendien hun eetgewoonten moeten aanpassen. Miljoenen zijn gewend hun taco’s te eten bij een van de eindeloze hoeveelheid stalletjes op straat, waar de hygiëne doorgaans erg ondermaats is. Nou, dat je het maar weet...

Ik ben trouwens ook in een land geweest waar je allerlei ziektes op kunt lopen, maar had de nodige spuiten gehad.
    Bangladesh is echt heeeel arm, de meeste mensen hebben nauwelijks iets: geen water-electrisch-onderdak- eten. Ze wonen onder plastic dat op bamboe geprikt is en onder golfplaten en karton,
    op de grond tussen allerlei potjes en pannetjes. Er is open riool.En die kinderen..zo zielig.

En er zijn zoveel mensen op straat, het is echt heel druk overal, en overal riksja's.
    Het straatbeeld is heel kleurig, echt prachtig, de sari's die de mensen dragen zijn zo mooi, de mannen dragen zo'n rokje en de vrouwen een soort tuniek met een wijde broek eronder en een hoofddoek/sjaal.
    De riksja's en de vrachtwagens zijn prachtig beschilderd in felle tinten.
    Onderweg naar de fabrieken reden we over wegen die half weggeslagen waren door het water, we reden door kuilen en over zandwegen, en dat is dan de hoofdstad... de rest is alleen maar erger.
    De fabrieken vielen me mee, het was best redelijk, stenen gebouwen, stromend water,
    waaiers aan t plafond, het is er nu alweer 43 graden en 's nachts 27!!
    Als je werk hebt kun je een beetje vooruit komen... zoniet dan ben je op straat aangewezen,
    uitkeringen zijn er niet
    zoals bij ons.
    Ik kan nog wel een tijdje vertellen maar dat doe ik wel een andere keer.. anders wordt het veels te lang.
    Als t kan moet je film Slumdog Millionaire kijken, is wel in India maar ongeveer hetzelfde.
    Ze lopen trouwens echt over de daken van rijdende treinen.. altijd, elke trein zit vol. Maar ze rijden niet zo hard als bij ons.

Het is gauw koninginnedag en ik ga met Lonneke op de rommelmarkt staan.
    En binnenkort gaan we fietsen met je vader en moeder in Twente!!!
    jaja, dat wordt lachen: de route van "jonge leu en oale groond".
    Okeej, veel groeten van Mathieu, de kinderen en mij. En pas goed op jezelf en Char.

• 28 April 2009 - 07:54

Loes:

Hey meis..

Pff jezus wat kut allemaal zeg. Hopen dat het allemaal snel goed komt en dat je snel je oude appartment in kan of een nieuwe krijgt..

Maar nog belangrijker, hoe gaat het op dit moment met je? De varkens griep? Aardbevingen.. overleef je het allemaal?

Hopelijk gaat alles goed!

Besito

• 28 April 2009 - 18:47

Iris:

Heei,
    Wat een schrikken zeg met die ontploffing!
    Gelukkig is er niks met je aan de hand en gaat het goed. Wel jammer dat je net aan je appartementje was gewend enzo. Wat lijkt mij het lekker om naar Acapulco te gaan. Een zwembad, een strand de zee...:D
    En die ene foto van dat jongentje op de Honkbalwedstrijd zo Cute
    Bij ons is alles okay, We hebben onze tuin uitgebreid:P en we hebben een boombank gekregen. Morgen ga ik met Lotte en Harriet winkelen. Ik heb er echt zin in!!!
    Ik mis je(L)

Kus Iris

• 29 April 2009 - 09:37

Mootje:

Hola (S)Annita, que tal carino?

Leuk dat je ons een beetje op de hoogte houdt van hetgeen wij missen in het kikkerlandje.
    Als ik het zo hoor, heb je ontzettend veel geluk gehad (of toch die beschermengel?)met die oven.

Tot slot, doe rustig aan daar, en niet te veel varkensvlees eten daaro ;)

Tok 2 U,

Molito

• 29 April 2009 - 09:56

Lucien:

Beste Sanne, ik ben journalist bij de Twentsche Courant Tubantia. Wij zochten naar Twentenaren die nu in Mexico zijn, ivm de varkensgriep. Zouden wij contact kunnen hebben hoe het jou vergaat? L.baard@tctubantia.nl

• 29 April 2009 - 10:07

Lucien:

Bellen kan trouwens ook: 06 - 20091182

• 29 April 2009 - 19:24

Ineke:

ha die san en char nou ik lees van alles over jullie en hoor ook natuurlijk wel wat via oma en jou moeder en net zag ik jou op de internet site van tubantia met een mooie foto en Sanne Toebes komt niet terug uit Mexico ivm griep.dus als ik morgen vroeg de krant pak begin ik met een stukje te lezen over jullie Sanne ondanks alle gekke en rare dingen daar geniet toch maar van alles groetjes van ons allemaal

• 01 Mei 2009 - 17:32

Fam Konings:

hoi sanne en char er staat een mooi stuk in de krant bij ons gelukkig is alles goed met jullie.ook staat er een leuke foto van jullie twee in .het kranteknipsel zal ik voor jullie bewaren maar misschien hebben jullie in winterswijk ook de tubantia.groetjes van ons allemaal

• 01 Mei 2009 - 17:33

Konings:

ach sorry ineke heeft dit ook al gezegd

• 02 Mei 2009 - 10:04

Simone:

Hi San, gelukkig hebben jullie niets! Wat een verhaal zeg........!?! En nu ook nog die griep virus, doe je het voorzichtig aan....?

Nou hier hebben we echt de meest gekke Koninginnedag gehad...maar dat had je waarschijnljk al wel gehoord. Wat een gekheid! Nou San geniet er nog ff lekker van!! Kuszz

• 03 Mei 2009 - 12:09

Mathieu En Melanie:

hoi Sanne,

je staat mooi in de krant,
    op koninginnedag stond je erin, die Char van jou heeft wel humor hoor!! Leuk zo'n tekening op het kapje, dat was het eerste wat Mathieu zag. Maar hopelijk is de griep gauw uit de wereld.In Nederland is een kindje van 3 uit aalten die de griep heeft, maar die is al weer bijna beter.
    Over koninginnedag hier heb je natuurlijk al wel gehoord; we waren op de markt in lichtenvoorde, we wisten het al wel, van die aanslag, maar om 5 uur kwam de burgemeester een toespraak houden op de markt in Lichtenvoorde en uit respect voor de slachtoffers werden alle festiviteiten afgelast; in heel Gelderland. En toen was er 1 minuut stilte....zoveel mensen op het plein, maar het was doodstil, indrukwekkend.
    Het ga je goed, groetjes!

• 03 Mei 2009 - 18:20

Margareth Minkhorst:

Hi Sanne,
    Afgelopen woensdag heb ik met je moeder gesproken tijdens het winkelen in Arnhem bij de Sting.(samen met je zus en je nichtje, dochter van Jocelyn) Het eerst wat ik haar zei was dat ik zoveel aan haar en jou moest denken de afgelopen maanden. We zitten namelijk in het zelfde schuitje, ook onze dochter Floor is op reis, zij is in Zuidmerika. Momenteel zit ze in Bolivia, ze is een rondreis aan het maken en verblijft de komende maanden nog in Chili en Argentinie. Ze vermaakt zich enorm, maakt van alles mee maar onder tussen zit ik als eningszins ongeruste moeder thuis te wachten tot het 17 juli is en we haar van het vliegveld kunnen ophalen. Geregeld
    heb ik aan Harriet gedacht,hoe gaat zij daar mee om; een dochter zo ver van huis. Supertrots natuurlijk op zo'n stoere dochter maar je mist haar natuurlijk ook.
    Helemaal bijzonder dat ik de dag erna jou en je vriend met foto in de krant zag staan!
    Ik heb je reisverslag gelezen en zo te lezen vermaak jij je ook opperbest, wat een super ervaring.
    Sanne nog heel veel plezier, blijf gezond, doe voorzichtig in de keuken, de groeten aan je vriend en ik zal je site blijven lezen.
    Hartelijke groeten, ook namens Harry,
    Margareth Minkhorst

• 03 Mei 2009 - 19:44

Imke:

Hai lieve San,

Had woensdag een lange mail getypt over jouw mail dat je in de krant kwam (ook in de Gelderlander), maar toen liep de computer weer eens vast... @$&*#Y*(Y&!
    Dus ik doe nog maar een poging!

Wat een ontzettend naar verhaal over je huisje. Kan me voorstellen dat het heel erg kl*te is dat je je daar thuis voelt, maar toch ook weer niet helemaal door al die kapotte dingen en rare verschijnselen. Hoe bevalt het nu bij Char thuis? Lijkt me wel weer erg wennen, omdat je behoorlijk aan je vrijheid gewend was. Hoop in ieder geval dat je snel weer iets leuks vindt!

En wat vervelend van je stage en je begeleidster. Ik ken het wel, heb ook in zo'n situatie gezeten. Is echt niet leuk, maar gewoon je best blijven doen, meer kun je ook niet doen...

Over Koninginnedag heb je vast wel gelezen, maar Nijenhuis ging uiteraard gewoon door. Dus ook het zuipen. Wat dat betreft lijkt het hier nog wel een beetje op jouw leventje daar: ook genoeg drank ;)

Ik heb trouwens m'n haar geknipt... Doodeng! Het was echt lang, was er ook vrij trots op, omdat het zo lang duurde om het te laten groeien. Maar nu is het er achter dus af! Heb een diagonale boblijn, dus voor lang (met pieken) en achter is het echt kort (koude nek!) en krullerig. Heb veel positieve reacties gehad gelukkig, maar moet nog steeds wennen! Carlijn heeft er ook anderhalf uur over gedaan, omdat ik niet wilde dat het té kort werd. Maar ze heeft het super gedaan.

Heel veel succes met het zoeken naar een nieuw eigen plekje en hou vol op stage! ;)

Kusje,
    Im

• 03 Mei 2009 - 20:28

Jocelyn:

he sanne hier alles ok na de verschrikkelijke koninginnedag. gelukkig zaten wij gewoon thuis voor de t.v.
    iris heeft het heel gezellig gehad met je moeder en je zus in arnhem en ze voelt zich al een echte puber
    hopelijk blijven jullie gezond en passen jullie goed op elkaar, maar volgens de laatste(krante)Berichten gaat het goed en zorg dat het zo blijft.
    heel veel groetjes van de weelinkjes.

• 05 Mei 2009 - 00:14

Floor Minkhorst:

Hoi Sanne!
    Wat leuk dat je moeder en jij een berichtje hebben achtergelaten! En nu zie ik net dat ook mijn moeder bij jou een berichtje heeft achtergelaten.
    Ik heb Costa Rica en Peru er nu al opzitten helaas, tijd vliegt voorbij! Nu zit ik in Bolivia, maar ga morgen richting Argentinie! Overal heb ik het tot nu toe hardstikke leuk gehad en totaal geen slechte ervaringen, maar vooral Peru is echt een prachtig land en zeker een aanrader!
    Mexico lijkt me ook geweldig! En aangezien jij er voor de tweede keer zit, zal het dat ook zeker zijn! Maar ik begrijp dat je vriend er woont.?
    Helaas heb ik nu niet zoveel tijd om je reisverhalen te lezen, maar ben heel benieuwd en hou ze in de gaten! Een fijne tijd nog en de groetjes aan je ouders! :)

• 05 Mei 2009 - 00:18

Floor Minkhorst:

Nog een dingetje:

Met de foto in de krant?!