Mooie foto's, goede tijden, domme acties....
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
06 Juli 2009 | Mexico, Mexico-stad
Het eerste weekend van juni ben ik met Char, zijn ouders en zijn nichtje Andrea naar “Volcan Nevado de Toluca” geweest, een uitgedoofde vulkaan, die 4960 meter hoog is en de vier na hoogste berg is van Mexico. Voordat we erheen gingen, werd ik al gewaarschuwd dat het niet erg warm was daar. Ik dacht, achja ik ben wel gewend aan kou, doe een dikke trui aan, dat is wel voldoende. Nadat we 20 zigzagbochten hadden gepasseerd, van die bochten (zonder hekjes of vangrails) waar je niet kunt zien wie of wat er aankomt en waar ook gewoon bussen rijden was ik blij (en misselijk) toen we op de plaats van bestemming waren. Ik de auto uit…ik voelde dat het redelijk hard waaide en die wind was KOUD!! Goed dat ik toch naar het advies geluisterd had en voor de zekerheid een extra jas in de auto had gegooid. Om de top te bereiken en om de krater te kunnen bezichtigen, moesten we eerst 2,5 km “klimmen”. Eenmaal de top bereikt hadden we echt een geweldig uitzicht!! In de krater bevinden zich twee meertjes, het Meer van de Zon en het meer van de Maan, vervolgens heb ik met Char en Andrea de 2 meertjes bezocht en hebben we de hele vulkaan rondgelopen/beklommen (een wandeling van in totaal 2,5 uur). Check de foto’s, ze zijn echt prachtig geworden, vooral de moeder van Char die je meer doet denken aan dat we in Marokko zijn.
Voor het eerst in mijn leven zou ik jarig zijn in een ander land, aan de ene kant heeft dat natuurlijk wel iets, maar aan de andere kant vind ik het in Nederland toch ook altijd wel weer erg gezellig....
Naast dat ik het gevoel niet had wat ik altijd heb als ik jarig ben (zoals de slingers, de kilo’s boodschappen die we altijd inslaan en de overheerlijke taartjes) begon mijn verjaardag niet echt heel geweldig...we waren bij de ouders van Char geweest, ik had daar een appeltaart gemaakt voor mijn collegaatjes die erg goed gelukt was en waar ik erg trots op was (ook de 1e keer in mijn leven dat ik mijn eigen taart klaarmaak voor mijn verjaardag). Ik zat in de bus terug naar huis met Char, ik zag de wijzers op mijn horloge tikken en het was al bijna 12 uur in Nederland was ik inmiddels al weer bijna 7 uur jarig. Char en ik hadden zojuist een flinke ruzie gehad en negeerden elkaar volkomen. Het was 12 uur, in Nederland zou ik gebeld worden of smsjes krijgen, maar mijn telefoon bleef stil, ook van mijn lieftallige vriendje ontving ik geen felicitaties, ook al was hij dan boos op mij, ik had mijn verjaardag toch wel iets anders voorgesteld......
Om 4 uur snachts hadden we het eindelijk uitgepraat en gaf hij me mijn cadeautje (een mooie zilveren armband). S ochtends kwam ik op mijn werk aan met mijn appeltaart en mijn uber-blije-verjaardagsgezichtje, maar blijkbaar was iedereen nog steeds te dom te begrijpen dat het mijn verjaardag was, want echt niemand feliciteerde me. Ik voelde me echt vreemd op dat moment, is dat hoe ze dat hier doen? Het was een speciale dag voor mij, maar zo voelde dat helemaal niet, het voelde als een normale doordeweekse dag. Toen op een gegeven moment mijn stagebegeleidster terug kwam van een afspraak die ze had met een client en mij feliciteerde, begon iedereen me ineens te feliciteren. We gingen met z’n allen naar de kantine en ze ze zongen allemaal voor mij de “Las Mañanitas” te zingen (http://www.youtube.com/watch?v=HfZw8XB0Iv8). Ze waren verliefd op de appeltaart die ik had gemaakt en ze waren er niet bij weg te slaan. Gelukkig mocht om 1 uur al gaan en ging ik met Char wat leuks doen. ‘s Avonds ging ik uit eten met vriendjes, vriendinnetjes, Char en de familie van Char. Ik kreeg van veel mensen cadeautjes, dat had ik echt niet verwacht en het was echt ontzettend gezellig, ik voelde me eindelijk écht jarig.
In het weekend gingen we kamperen met 9 personen in Las Estacas, o.a. voor mijn verjaardag. Met de auto beladen en bepakt met kampeerspullen en boodschappen was het ongeveer 3 uurtjes rijden. Deze camping was niet wat ik gewend was zoals in Europa, in Europa moet je meestal een plekje reserveren, hier kon je de tent neerzetten waar je maar wou en was er geen aansluiting voor elektriciteit aanwezig. De tent opzetten hadden we binnen een uurtje gefixt, we zouden tenslotte maar voor 1 nachtje blijven en we zouden geen last krijgen van bizarre weersomstandigheden. Daarna gingen we naar de rivier om te zwemmen, ik dacht echt dat de rivier gemaakt was, want het water was echt zo blauw en helder. In de oorsprong van de rivier is een soort van waterbron te vinden, het is een speciaal ecosysteem die elke seconde 7.500 liter water genereert. Waar de bron zicht bevindt, is het water echt zo helder, dat het gewoon te drinken is. Vanaf de oorsprong van de rivier kun je in het water springen van 2m hoogte en kun je je mee laten nemen met de stroming. Door alle vele planten, bomen en klimaat krijg je echt het gevoel dat je midden in de jungle zwemt, echt geweldig! Ik heb echt een super tijd gehad daar en wou eigenlijk niet meer naar huis. Maandag deed alles me pijn, nadat we meegedaan hebben aan vele activiteiten en omdat Char het wel ok vond om op een slaapzak te slapen i.p.v. een matras. Daarnaast was Char onder zijn voet gestoken door een bij en i.p.v. het uit te zuigen, heeft hij onbewust het gif in de angel zeg maar verder zijn voet in verspreid waardoor hij de volgende dag wakker werd met een blauw-paarse, dikke voet en koorts.
Vorige week zaterdag moest Char vroeg uit bed voor zijn werk en ik ging in mn pyamaatje mee naar beneden om de deur van het appartementencomplex te openen. Ik ging er vanuit dat Char de sleutels had en half slapend betrad ik de lift en zei ik, jij hebt de sleutels he..maar hij had de sleutels niet. Heel dom, we hadden de deur achter ons dicht gedaan en de sleutels binnen laten liggen. Char was al een beetje aan de late kant en ging naar zijn werk, de bewaker van het gebouw was gelukkig al wakker en kon de deur beneden voor hem open doen. Ik bleef achter in m’n pyama met een gesloten deur en ging op het dak zoeken naar materiaal waarmee ik de deur eventueel kon openen. Ik probeerde me te verplaatsen in Michael van Prison Break, wat zou hij doen in deze situatie? Er was een buis op het dak te vinden die naar beneden liep, misschien dat ik via die buis naar beneden kon gaan en dat ik via het badkamerraampje naar binnen kon kruipen, maar dat vond ik toch wel een beetje eng en risicovol. Toch maar een ander plan verzinnen, met verschillende materialen probeerde ik de deur te forceren…maar helaas geen resultaat. Gelukkig arriveerde binnen een half uur een slotenmaker die met een soort van speldjes de deur wist te openen. Een andere domme actie is dat ik gister met mijn kin knetterhard op de grond ben gevallen. Ik was buikspieroefeningen aan het doen met een gewichtje met 2 wieltjes, ik ging te ver naar achter met dit gewichtje, ik verloor mijn evenwicht, waardoor ik voorover viel op mijn kin. Achteraf gezien valt het allemaal nog mee, het is een beetje blauw en dik.
Ik volg hier lessen in buik/Arabisch dansen. Ik heb afgelopen weken 2 presentaties moeten doen. Ik vind het echt super leuk om te doen en het is een goede training.
Afgelopen weekend naar Tepotzotlan geweest, een koloniaal dorpje een uurtje hier vandaan. Het dorpje zelf is redelijk klein en er valt niet heel veel te bezichtigen, na 2 uurtjes heb je het wel gezien daar, maar vlakbij het dorpje zijn “Los Arcos del Sitio” te vinden. Een aquaduct met verschillende hoogtes, dat gebouwd is in de 18de eeuw. Het is 60 meter hoog en het is het hoogste aquaduct van Mexico.
Ze hebben hier overigens de beste uitvinding ooit, openbaar vervoer speciaal voor vrouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld bussen waar alleen vrouwen toegang tot hebben en in de metro hebben ze op de drukke tijdstippen bepaalde gedeeltes waar mannen verboden zijn. Heerlijk om te reizen zonder vieze, stinkende en glurende mannetjes...
Het is het zeker waard om de foto's te bekijken!
Over een weekje ,zijn mijn ouders, zusje, Laura & Fennie hier, de reisleidster heeft er echt heel veel zin in ;) Kusjes
07 Juli 2009 - 09:23
Fennie:
Hee meis! hoe is het met je kin? haha moest er wel om lachen! Goeie actie! ;)
En die foto's zijn idd mooi!
Maar nog een weekje en dan ben ik er ook! haha kan het me nog nie helemaal voorstellen eigenlijk! Maar ga morgen nog ff naar de kapper en dan ben ik er helemaal klaar voor! :p
Tot volgende week! :D
xx
07 Juli 2009 - 10:39
Marleen:
Heeej die Sanne,
Wat een verhaal en wat een foto's!!!
Ik ben ook een x bij zo'n soort vulkaan geweest maar dan in Indonesie...lijkt er wel wat op.
En jij als buikdanseres!! als je terug bent verwacht ik wel een spetterend optreden van je.
Fijn dat je ouders, zus en vriendinnen binnenkort komen. kan je met hen je verjaardag nog even op de hollandse manier vieren (moet je wel weer aan de appeltaart)
Groeten aan Char
Liefs Marleen en kusje van Lauren -
07 Juli 2009 - 11:04
Desiree:
Hey Meiss.. weer een heel mooi verhaal..;)
maar goed dat je verjaardag uiteindelijk toch nog een geslaagde dag werd..!! Maar volgend jaar vier je hem gewoon weer hier he..!! (dan weet je dat vast :P)
Wel mooi dat jullie overal heen gaan.. volgens mij heb je al van alles gezien daar..!! en verveel je je niet..! en over een weekje heb je al vakantie.. lekker man..! Nou geniet der maar van..! ook met je familie en fennie .. want voordat je het weet ben je alweer hier..! En de foto,s zijn echt leuk geworden..! nu nog een filmpje van je buikdans kunsten ..;)..
Xxx
07 Juli 2009 - 12:34
Sabine:
Heyy San!!
Wow wat veel en mooie reisjes heb je gemaakt!! Ik mis het buitenland leven nu ook echt dus geniet er nog maar volop van zolang je er bent!
Meis heel veel plezier met je bezoek en spreek je snel weer!
Dikke kus uit het regenachtige NL! -
07 Juli 2009 - 17:41
Ineke:
ha die Sanne
nou we hebben weer genoten van jou verhaal en wat er allemaal gebeurd daar.Ik heb nog even naar het verjaardags liedje geluisterd dat is nog eens wat anders dan lang zal ze leven wat ze hier zingen.Heel veel plezier als reisleidster met de familie laat ze maar veel zien en tot ziens straks in nederland groetjes Ineke -
08 Juli 2009 - 15:07
Mam:
Lieve San,
Ik begin nu toch wel de kriebels te krijgen.
Tot zondag.
Kus mam -
09 Juli 2009 - 17:36
Melanie:
hoi Sanne,
weer zo'n mooi verhaal, je komt wel rond daar in Mexico en ziet ook zulke leuke dingen!! Die rivier....prachtig.
Veel plezier binnenkort, als je familie er is. gr. Melanie -
09 Juli 2009 - 18:39
Loes:
He Schat..
Leuk om je verhalen allemaal te lezen.. Heel veel plezier met je familie en vriendinnetjes straks!
Liefs uit Oklahoma -
09 Juli 2009 - 19:49
Iris:
Hee,
Wat een goeie titel heb je toch gekozen.
Wel raar dat eerst niemand wat op je verjaardag uitdeed en daarna allemaal de taart wouden hebben:O Hopelijk heb je het wel leuk daar.
En ik wil ook wel naar die camping. Echt waar wat een prachtig meer. en die vulkaan:)
Wat leuk dat je aan Buik/Arabisch dansen doet en wat zie je daar mooi uit!
Met mij gaat alles goed, we hadden gister de afscheidsavond op school en alle meiden moesten huilen. (ik dus ook) Want wij zijn een hele hechte groep en nou gaan we allemaal bijna wat anders doen.
Ik zal ze echt missen, nouja we blijven wel allemaal in Zieuwent wonen dus we zien elkaar nog vaak genoeg!
Je krijgt de Groetjes van de rest:D
(K) -
12 Juli 2009 - 20:27
Margareth Minkhorst:
Hi Sanne,
Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag, je eerste in het buitenland.
Ook Floor is 10 juli 20 geworden in Chili. Zij komt vrijdag de 17de terug, dan zit voor haar de reis erop. Zelf vind ze het jammer, is haar zeer goed bevallen. Maar ik ben er wel blij mee, een half jaar is echt genoeg(voor de moeder althans) Fijn voor je dat je familie op bezoek komt, dat is echt een super verjaardagskado of niet? Ik wil jullie met z'n allen heel veel plezier wensen in Mexico en vooral met zo'n doorgewinterde reisleidster als jou moet dat een super ervaring zijn.
Wie weet ontmoeten we elkaar eens in de achterhoek. Doe je de groeten aan je ouders en al de anderen?
Ook namens Harry en Floor.
19 Juli 2009 - 19:58
Eline Reijers:
volgens mij is jou moeder mijn juffrouw dit jaar geweest mooi verhaal groetje eline reijers doe de groetjes aan je moeder